Black Desert Online – Kamasylvia XP és pénzfarmolás Guide

Amikor a koreai Black Desert Online megkapta a Kamasylvia első részét, a legkedveltebb grind spot Navarn Steppe volt. Az itt található Feather Wolf-ok viszonylag nagy mennyiségű XP-t adnak a többi területhez képest.

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

Ellentétben Aakman és Hystria területeivel, Navarn Steppe-hez nincs szükség rendkívüli felszerelésre a grindeléshez. Könnyebben lehet itt fejlődni, miközben több XP-t is ad a terület. Navarn Steppe közel van Old Wisdom Tree-hez, az első településhez Kamasylvia területén amivel találkozni fogsz. És bár ez nem a legjobb pénzfarmolási hely, 20 millió silvert itt is össze lehet kalapálni óránként egy erősebb (230 AP) karakterrel.

Mielőtt belevágsz a véget nem érő farmolásba

Van néhány dolog, amit érdemes végrehajtani, mielőtt megritkítod a farkasállományt. Nem árt ha legalább 58-59-es szinten állsz és 220 AP 250-270 DP-vel rendelkezel. Nagyjából ennyi szükséges ahhoz, hogy biztonságosan tartsd a tempót a területen és életben is maradj.

Nem árt továbbá ha van nálad Milk Tea és EXP elixir a több XP miatt, és Elixir of Fury/Will a sebzés növelés miatt. Néhány Elixir of Swiftness is jól jöhet a hosszú grind útvonal miatt. Mozgási sebességet növelő kristályok a cipőben szintén jó szolgálatot tehetnek, vagy alternatívaként Adamantine kristály a Knock Down/Floating ellenállás növelése miatt. A kesztyűbe pedig Intimidation kristály a Knock Down/Bound ellenállás miatt.

Kamasylvia közepén és délnyugatra Navarn Steppe-től találhatjuk meg az ideális grind helyünket. Itt találjuk a legmagasabb Feather Wolf populációt nagyjából 7 óra irányában. A képen a piros színnel jelölt részen vannak tömegével, és itt a játékosok általában partiba verődve irtják őket.

Black Desert Online - Kamasylvia XP és pénzfarmolás Guide
forrás: invenglobal.com

A kisebb kör útvonalát a gyengébb partik kövessék. A nagyobb kört pedig azok a partik, akiknek elegendő AP áll rendelkezésükre. Ha a mobok túl gyorsan halnak és a kör végére még nem jöttek vissza, akkor valamivel nagyobb körben kell mozogni. A maximális hatékonyság érdekében nem szabad figyelmen kívül hagyni a többi szörnyet sem, mint a Phnyl, Black Leopard, Belladona Elephant, Ferrica vagy a Ferrina. A térképen a sárga rész a biztonságos parkolóhelyet jelöli, ahol a lovakat lehet hagyni.

 

Hatékony XP farmolás és stabil bevételi forrás

A leggyakoribb drop a Feather Wolf hullájából a Feather Wolf Tail. Ennek eladási ára 3000 silver és 0,1 LT a súlya. Egy 230 AP-s Witch-el óránként 5500-6000 Feather Wolf Tail-t lehet kifarmolni, ami 16,5-18 millió silver. Két-három darabot is kaphatsz farkasonként ami akár 4 is lehet ha növeled a Node szintjét.

Egy másik tárgy amit itt szerezhetsz az Earth Spirit Stone Fragment. Ez gyártáshoz szükséges alapanyag, de el is adhatod NPC-nél, aki darabjáért 50 ezer silvert fizet. Ezen felül még eshet Blue és Green Life Spirit Stone, Destruction Spirit Stone és kis eséllyel Pure Forest Breath. A teljes bevétel óránként nagyjából 20 millió silver lehet. Természetesen ez nőhet illetve csökkenhet a karakterünk erejétől függően. Az itt leírtak egy 230 AP-s Witch tapasztalatai alapján készültek.

Irány az Old Wisdom Tree ha teli a batyu

Ha teli vagy akkor a nem messze található Old Wisdom Tree faluban könnyíthetsz magadon, ami majdnem a Navarn Steppe mellett található. Marketplace nem elérhető itt, úgyhogy az oda szánt tárgyakat a Storage-be tehetjük el és majd később átvisszük egy nagyobb városba.

Jó szórakozást!

forrás: invenglobal.com