Black Desert Online – Interjú 2. rész

A német “BDO-Rollenspiel” Black Desert szerepjáték rajongók által kérdezett JaeHee Kim interjú második része itt folytatódik. Aki lemaradt az első részről az sürgősen kattintson ide.

Black Desert Online - Interjú 2. rész

Jelenleg összesen 5 apartman vagy ház lehet egy family-ben. A jövőbeni update-ekkel várható új apartman/ház slot is? Vagy lesz rá lehetőség, hogy a Pearl Shopon keresztül bővítsük ezeket a helyeket?

JHK: Kamasylvia fővárosában Grána-ban érdekes és egyedülálló házak lesznek elérhetőek. És egyúttal a ház helyek is bővülni fognak.

Calpheon területen lévő lakások ebben a hónapban jelentős kiigazításon mentek keresztül a rendelkezésre álló belső tér kihasználása érdekében. Sok házban már teljesen új padló, magasabb mennyezet, nagyobb alapterület és jobb ajtóelhelyezés található.

A szerepjáték általában a “general” (fehér) chat-en zajlik. Ennek hatótávolsága meglehetősen nagy és túl sok emberhez ér el. A szerepjáték regionális jellegének erősítése érdekében hasznos lenne, ha kicsit csökkentenék ezeket. Ezek mellett felmerül még néhány kérdés.

A karakterek számának növelése a chat-ben.

JHK: Jelenleg 200 karaktert engedélyezünk az NA-EU régiókban, ez több mint bármelyik másik régióban, ahol csak 100 karakter az engedélyezett. Ezzel kicsit óvatosak vagyunk, mivel hatással lehet a játék teljesítmény-optimalizáltságára.

Nagyobb beviteli mező.

JHK: Ez befolyásolhatja a játék teljesítményét. Megfelelő belső tesztelést végzünk, miközben megvizsgáljuk ezt a problémát.

A képesség, hogy előre és hátra lehessen görgetni a beviteli mezőben.

JHK: Meglátjuk, van-e megfelelő módja ennek a funkciónak a játékba való implementálásához.

A beviteli mező integrálása a chat ablakba.

JHK: Sajnos jelenleg nem gondoljuk úgy, hogy ezt meg kéne lépni. Előbb meg kell néznünk, hogyan működne és milyen hatással lehet a játékra.

Időbélyeg hozzáadása?

JHK: A chat időbélyegeit nemrég adtuk hozzá a játékhoz. Ez egy olyan kérés volt, amit rengeteg játékosunk által jutott el hozzánk.

Lehetőség még sötétebb vagy világosabb háttérhez a chat ablakban?

JHK: A minimális és maximális fényerősség jelenlegi értékei úgy vannak beállítva, hogy ne befolyásolják a játékmenetet. Ezeknek az értékeknek a megváltoztatását óvatosan kell kezelni.

Lehetséges a desync korrekciója az ülések magasságával kapcsolatban az házakban és azokon kívül? Amikor más játékosokat úgy látunk, mintha lebegve ülnének, míg a saját karakterünk rendes ül a széken.

JHK: Ez egy kemény dió. Már találtunk néhány utat, ennek a problémának a megoldásához, de nyilvánvalóan még mindig sok dolgunk lesz vele.

A Sorceress-nek a “sitting” emote-ja class specifikus. Van rá bármi esély, hogy ezt átadhassuk más class-oknak is?

JHK: A karakterspecifikus emote-okat kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy kifejezze a karakter egyéniségét. Ha egyetemessé válik, ez a szándék elvész. Ezt kérjük mindenki értse meg.

A jelenlegi “sétálás” funkció elég kedvezőtlenül működik. Vannak tervek ennek a jövőbeni megváltoztatására?

JHK: Köszönjük az észrevételt. Ez jelenleg technikai problémák miatt nem megoldható.

Elképzelhető a jövőben külön channel létrehozása csak szerepjátékosoknak, ahol adottak lesznek a megfelelő körülmények? Úgymint kikapcsolt PVP mód, alacsony szörny sűrűség és csökkentett xp pont.

JHK: Ez eltér attól, amit a Black Desert-ben látni szeretnénk, ezért alaposan meg kell fontolnunk ezt a kérdést. Az NA/EU régiókban már biztosítottunk külön chat csatornát a szerepjátékosoknak, de attól tartok a külön channel-t nem mostanában fogjuk bejelenteni és kivitelezni.