Black Desert Online – Individual Battle, kizárólag a harc öröméért

Egy új PvP módot adtak hozzá Koreában a Black Desert Online-hoz, mégpedig az Individual Battle-t. A 10 játékos részvételével tartott harcban 5 fős csapatok küzdenek meg egymással 1v1-ben illetve akár 5v5-ben is.

Black Desert Online - Individual Battle, kizárólag a harc öröméért

Maga a játékmód a menüben érhető el, ahova ha belépünk, akkor egy váróban találjuk magunkat, egészen addig, míg nincs meg a 10 fő. Ha összeverődött a 10 játékos, akkor megjelenik egy üzenet, miszerint a csata hamarosan elkezdődik. A játékosok két csapatra oszlanak, ‘Black Desert Team’ és ‘Red Desert Team’. A csapatok összetétele az egyes csapattagok összes AP és DP értékén alapul így minden csapatnak hasonló mennyiségű AP-ja és DP-je lesz. A legmagasabb értékekkel rendelkező játékos lesz a leader.

Black Desert Online - Individual Battle, kizárólag a harc öröméért
képek forrása: invenglobal.com

Miután a játékosok bekerültek a csapatukba, átkerülnek egy váróterembe, ahol felkészülhetnek a csatára. Három forduló van az Individual Battle-ben. Az első és második fordulókban az 1v1 csatáké lesz a főszerep, a harmadik és egyben utolsó fordulóban egy 5v5 csata fog kialakulni. Először minden csapat vezetője kiválasztja azt a játékost, aki az első és a második fordulóban elkezdi majd az 1v1 küzdelmeket. Aki nyer, az folytatni fogja a küzdelmet, míg a vesztes játékos csapata kiválaszt egy új embert a harcra. Azok a játékosok akik kikaptak egy fordulóban, ők már nem tudnak harcolni abban fordulóban. Ha az egyik csapat játékosai elfogynak, akkor a fordulónak vége. Ha az egyik csapat megnyeri az első és második fordulót is, akkor az Individual Battle-nek vége és a csapat nyer. De ha mindkét csapat nyer egy-egy fordulót, akkor elkezdődhet a harmadik forduló az 5v5 harc.

Black Desert Online - Individual Battle, kizárólag a harc öröméért
A Leader kiválasztja, hogy ki harcoljon

A harmadik fordulóban meglepő módon az nyer, aki a másik csapatot eltakarítja a megadott időn belül. Ha ez nem sikerül, akkor az a csapat nyer, amelyiknek több túlélője van. Ha mindkét csapatnak ugyanannyi túlélője van az idő lejárta után, akkor döntetlen lesz a végeredmény.

A csapatok vezetőire nagy feladat hárul, hogy kit, mikor, ki ellen küldjön harcba. Az Individual Battle külön jutalommal egyelőre nem jár, viszont sikereink alapján Battle Pontokat kapunk, amik alapján bekerülünk egy ranglistára is, hogy aztán mutogathassuk boldog-boldogtalannak, és henceghessünk vele minden szembejövőnek a sarki bolt felé menet.

forrás: invenglobal.com