BDOGuideBlack Desert OnlineGuideHírekMMORPG

Black Desert Online – Griffon’s Helmet és Griffon’s Elixir Guide

Amikor Koreában megkapta a Black Desert Online a Kamasylvia első részét a Griffek megölése valóságos rémálom volt a koreaiaknak. Persze, ahogy ismerjük őket ez csak pár percig tarthatott, utána tízesével ölték őket.

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

A Kamasylvia területen nem csak a fő küldetés miatt fontosak a Griffek, hanem mert olyanokat dobhatnak, amiknek jó hasznát is vehetjük. Az egyik ilyen tárgy a Griffon’s Elixir alapanyaga. Ennek a használatával nagyobbakat sebezhetünk a Kamasylven fajokba. A másik a Griffon’s Helmet. Ez egy új boss tárgy, aminek védelmi értéke megegyezik a Giath Helmet értékével, csak a bónusz értékekben van eltérés a két tárgy között.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

A fő küldetést természetesen akkor is meg tudod csinálni, ha kevés a szükséges AP/DP-d, ehhez csak egy jó csapatra van szükséged. Azonban ha a fent említett tárgyakat akarod farmolni, akkor nem árt 230 AP/280 DP-vel odamenni. És ekkor is csak egyesével érdemes megpróbálni.

Szükséged lesz elixírre ami növeli a DP-t. Ha megvan a megfelelő mennyiségű DP elixír nélkül is, akkor használj CC Resistance-t adó elixírt. Egy kis Valencian Meal-re is szükség lesz a nagyobb túlélés esélyének növelésére. A Griff ugrás támadása nagyon nagyot tud sebezni és fel is lök. A CC Resistance növelése Prawn Salad és Butter-Roasted Lobster-el is jó választás.

Ha a fenti módszer nem elegendő, használhatsz kristályokat is a felszerelésedben, amik Knowck Down/Bound Resistance-t adnak. Adamantine Crystal a cipőbe Intimidation Crystal a sisakba és indulhat is a buli.

A Griffek Navarn Steppe-ben találhatóak, ami Kamasylvia közepén található. Sok állat éldegél ezen a területen, de a legerősebbek mind közül a Griffek. Mindenfele megjelennek Navar Steppe területén. Általában egyedül járnak de Griffon’s Nest mellett több is előfordul egy helyen, hogy megvédhessék tojásaikat a rántottaszerető tömegek elől. Az Old Wisdom Tree közelében egy fészekben három Griff is található, köztük egy King Griffon is.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

A fenti képen a piros pontok jelölik a sima Griffonokat a kék pontok pedig a King Griffonokat. Az alsó képen láthatod hova érdemes leparkolni a lóval.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide
kép forrása: invenglobal.com

A griffek különféle támadásokkal próbálnak meg minket megölni. Ezeket ki kell tapasztalni és lehetőség szerint elkerülni azokat.

 

A King Griffon meg egy másik fajta támadást is képes bevetni, amiben kék lángokat képes okádni.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

Ha sikerült megölni a common lootja a Griffon Beaks. Ezt 21,000 ezüstért el lehet adni NPC-nél. Ha van nálad Tanning Knife további hasznos holmikkal gazdagodhatsz. Ezek a Griffon Feather és a Griffon Claw. A Griffon Claw az ami neked kell, ez kell ugyanis a korábban említett Griffon Elixírhez, ami megnöveli a sebzésünket a Kamasylviai mobokon. Ez a sima Griffon Elixir esetében +12 sebzés, a Strong Griffon Elixir esetében pedig +17 sebzés.

A Griffon Elixir gyártásához az alábbi dolgokra van szükség.

  • Griffon Claw 1x
  • Sinner’s Blood 2x
  • Purified Water 3x
  • Cedar Sap 6x
  • Trace of Battle 3x

Az utolsó dolog, ami eshet a Griffekből, az a Griffon’s Helmet. Ez a védelmi stat mellett ad további +5% All Resistance-t és +3 Damage Reduction-t.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

forrás: invenglobal.com

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár