Black Desert Online – Griffon’s Helmet és Griffon’s Elixir Guide

Amikor Koreában megkapta a Black Desert Online a Kamasylvia első részét a Griffek megölése valóságos rémálom volt a koreaiaknak. Persze, ahogy ismerjük őket ez csak pár percig tarthatott, utána tízesével ölték őket.

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

A Kamasylvia területen nem csak a fő küldetés miatt fontosak a Griffek, hanem mert olyanokat dobhatnak, amiknek jó hasznát is vehetjük. Az egyik ilyen tárgy a Griffon’s Elixir alapanyaga. Ennek a használatával nagyobbakat sebezhetünk a Kamasylven fajokba. A másik a Griffon’s Helmet. Ez egy új boss tárgy, aminek védelmi értéke megegyezik a Giath Helmet értékével, csak a bónusz értékekben van eltérés a két tárgy között.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

A fő küldetést természetesen akkor is meg tudod csinálni, ha kevés a szükséges AP/DP-d, ehhez csak egy jó csapatra van szükséged. Azonban ha a fent említett tárgyakat akarod farmolni, akkor nem árt 230 AP/280 DP-vel odamenni. És ekkor is csak egyesével érdemes megpróbálni.

Szükséged lesz elixírre ami növeli a DP-t. Ha megvan a megfelelő mennyiségű DP elixír nélkül is, akkor használj CC Resistance-t adó elixírt. Egy kis Valencian Meal-re is szükség lesz a nagyobb túlélés esélyének növelésére. A Griff ugrás támadása nagyon nagyot tud sebezni és fel is lök. A CC Resistance növelése Prawn Salad és Butter-Roasted Lobster-el is jó választás.

Ha a fenti módszer nem elegendő, használhatsz kristályokat is a felszerelésedben, amik Knowck Down/Bound Resistance-t adnak. Adamantine Crystal a cipőbe Intimidation Crystal a sisakba és indulhat is a buli.

A Griffek Navarn Steppe-ben találhatóak, ami Kamasylvia közepén található. Sok állat éldegél ezen a területen, de a legerősebbek mind közül a Griffek. Mindenfele megjelennek Navar Steppe területén. Általában egyedül járnak de Griffon’s Nest mellett több is előfordul egy helyen, hogy megvédhessék tojásaikat a rántottaszerető tömegek elől. Az Old Wisdom Tree közelében egy fészekben három Griff is található, köztük egy King Griffon is.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

A fenti képen a piros pontok jelölik a sima Griffonokat a kék pontok pedig a King Griffonokat. Az alsó képen láthatod hova érdemes leparkolni a lóval.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide
kép forrása: invenglobal.com

A griffek különféle támadásokkal próbálnak meg minket megölni. Ezeket ki kell tapasztalni és lehetőség szerint elkerülni azokat.

 

A King Griffon meg egy másik fajta támadást is képes bevetni, amiben kék lángokat képes okádni.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

Ha sikerült megölni a common lootja a Griffon Beaks. Ezt 21,000 ezüstért el lehet adni NPC-nél. Ha van nálad Tanning Knife további hasznos holmikkal gazdagodhatsz. Ezek a Griffon Feather és a Griffon Claw. A Griffon Claw az ami neked kell, ez kell ugyanis a korábban említett Griffon Elixírhez, ami megnöveli a sebzésünket a Kamasylviai mobokon. Ez a sima Griffon Elixir esetében +12 sebzés, a Strong Griffon Elixir esetében pedig +17 sebzés.

A Griffon Elixir gyártásához az alábbi dolgokra van szükség.

  • Griffon Claw 1x
  • Sinner’s Blood 2x
  • Purified Water 3x
  • Cedar Sap 6x
  • Trace of Battle 3x

Az utolsó dolog, ami eshet a Griffekből, az a Griffon’s Helmet. Ez a védelmi stat mellett ad további +5% All Resistance-t és +3 Damage Reduction-t.

Black Desert Online - Griffon's Helmet és Griffon's Elixir Guide

forrás: invenglobal.com