Black Desert Online – Final Battle és Team Battle

A mai napon a Final Battle átdolgozásra került a Black Desert Online-ban, míg megérkezett mellé a Team Battle.

Black Desert Online - Final Battle és Team Battle

A Final Battle egy csapatos deatmatch széria volt, amiben ezentúl minden körben más szabályok lesznek érvényesek. Korábban a kis guild-ek számára igencsak körülményes volt kihívni egy nagyobb guild-et és győzni, az új Final Battle rendszernek hála a kisebb guild-ek is jobb eséllyel indulhatnak.

Három különböző fordulója lesz a Final Battle-nek

Az első forduló a Normal Match, amire minden guild-ből jelentkezhet 20 tag. Miután megvan a 20 ember mindenki kap egy 1 perces felkészülési időt, majd megnyílik az aréna ajtaja és megkezdődik az első kör. Ha nincs meg a 20 jelentkező, akkor annyian mennek a guild-ből amennyien tudnak.

A második forduló az úgynevezett Head to Head Duel, ami az 1v1 meccsekről szól. A meccs győztese mehet tovább a következő meccsre, míg a legyőzött oldalnak a következő meccsre egy másik játékost kell kijelölnie. Éppen ezért a résztvevők sorrendje stratégiailag rendkívül fontos ebben a fordulóban.

Ha egyik Guild sem nyerte meg az első két fordulót, akkor indulhat a végső, harmadik forduló. A harmadik forduló egy hatalmas harc a két guild tagjai között.

Az újradolgozott Final Battle rendszerben az esélyek a guild-ek között kiegyenlítésre kerültek. Ha a guild-ben több mint 20 ember van, akkor fókuszálhat az első két menetre, hogy megnyerje a Final Battle-t. Az első két körben nincs szükség minden guild tag bevonására, így a többiek élvezhetik a meccseket és figyelhetnek.

Team Battle

A Team Battle hasonló az átdolgozott Final Battle-höz, de az előnye, hogy képesek vagyunk egyénként is jelentkezni rá, nem pedig egy Guild nevében. A Team Battle is 3 fordulóból áll, ahol az első két forduló 1v1 alapú, míg az utolsó forduló egy igazi deatmatch, ami mindenkit bevon a harcba. Nem mellesleg korábban már ejtettünk néhány szót az akkor még csak individual Battle-ként emlegetett tartalomról.

Black Desert Online - Final Battle és Team Battle

A Team Battle a következő szervereken érhető el. Balenos 2, Serendia 2, Calpheon 2, Mediah 2 és Valencia 2. Ha jelentkezünk és az adott szerveren már megvan 10 jelentkező, akkor a Team Battle automatikusan elindul. A résztvevőket a teljes AP-DP értékük alapján rakja be a csapatokba.

Az első két forduló olyan mint a Final Battle-ben a Head to Head Duel, mivel több 1v1 meccseből áll. Minden csapatnak a vezetője jelöli ki az 1v1-ben résztvevő játékosokat. A csapat vezetője mindig a legnagyobb AP+DP értékkel rendelkező játékos.

Egy dolgot kell szem előtt tartani az első két fordulóban, ez pedig a ring. A ring körül ugyanis, amiben harcolunk NPC katonák állnak. Ha kilépünk a ringből, akkor 5 másodperc után figyelmeztetés kapunk. Három figyelmeztetés begyüjtése után automatikus elveszítjük a meccset. Ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a mozgásunkra.

Max HP reduction debuffot kapnak azok a győztes résztvevők, akik nyernek az 1v1 csatákban. Minden alkalommal mikor valaki nyer egy meccset, a HP-ja csökkenni fog. Azonban ha rövid idő alatt, vagy kevesebb sebzés elszenvedésével nyeri meg a fordulót valaki, akkor a debuff hatása csökkenni fog. Ezért fontos gyorsan és fájdalommentesen kivégezni mindenkit, aki elénk kerül.

A Team Battle előnye, hogy élvezhetjük a PvP-t mindenféle feltételek és korlátozások nélkül.