Black Desert OnlineHírekMMORPG

Black Desert Online – Final Battle és Team Battle

A mai napon a Final Battle átdolgozásra került a Black Desert Online-ban, míg megérkezett mellé a Team Battle.

Black Desert Online - Final Battle és Team Battle

A Final Battle egy csapatos deatmatch széria volt, amiben ezentúl minden körben más szabályok lesznek érvényesek. Korábban a kis guild-ek számára igencsak körülményes volt kihívni egy nagyobb guild-et és győzni, az új Final Battle rendszernek hála a kisebb guild-ek is jobb eséllyel indulhatnak.

Három különböző fordulója lesz a Final Battle-nek

Az első forduló a Normal Match, amire minden guild-ből jelentkezhet 20 tag. Miután megvan a 20 ember mindenki kap egy 1 perces felkészülési időt, majd megnyílik az aréna ajtaja és megkezdődik az első kör. Ha nincs meg a 20 jelentkező, akkor annyian mennek a guild-ből amennyien tudnak.

A második forduló az úgynevezett Head to Head Duel, ami az 1v1 meccsekről szól. A meccs győztese mehet tovább a következő meccsre, míg a legyőzött oldalnak a következő meccsre egy másik játékost kell kijelölnie. Éppen ezért a résztvevők sorrendje stratégiailag rendkívül fontos ebben a fordulóban.

Ha egyik Guild sem nyerte meg az első két fordulót, akkor indulhat a végső, harmadik forduló. A harmadik forduló egy hatalmas harc a két guild tagjai között.

Az újradolgozott Final Battle rendszerben az esélyek a guild-ek között kiegyenlítésre kerültek. Ha a guild-ben több mint 20 ember van, akkor fókuszálhat az első két menetre, hogy megnyerje a Final Battle-t. Az első két körben nincs szükség minden guild tag bevonására, így a többiek élvezhetik a meccseket és figyelhetnek.

Team Battle

A Team Battle hasonló az átdolgozott Final Battle-höz, de az előnye, hogy képesek vagyunk egyénként is jelentkezni rá, nem pedig egy Guild nevében. A Team Battle is 3 fordulóból áll, ahol az első két forduló 1v1 alapú, míg az utolsó forduló egy igazi deatmatch, ami mindenkit bevon a harcba. Nem mellesleg korábban már ejtettünk néhány szót az akkor még csak individual Battle-ként emlegetett tartalomról.

Black Desert Online - Final Battle és Team Battle

A Team Battle a következő szervereken érhető el. Balenos 2, Serendia 2, Calpheon 2, Mediah 2 és Valencia 2. Ha jelentkezünk és az adott szerveren már megvan 10 jelentkező, akkor a Team Battle automatikusan elindul. A résztvevőket a teljes AP-DP értékük alapján rakja be a csapatokba.

Az első két forduló olyan mint a Final Battle-ben a Head to Head Duel, mivel több 1v1 meccseből áll. Minden csapatnak a vezetője jelöli ki az 1v1-ben résztvevő játékosokat. A csapat vezetője mindig a legnagyobb AP+DP értékkel rendelkező játékos.

Egy dolgot kell szem előtt tartani az első két fordulóban, ez pedig a ring. A ring körül ugyanis, amiben harcolunk NPC katonák állnak. Ha kilépünk a ringből, akkor 5 másodperc után figyelmeztetés kapunk. Három figyelmeztetés begyüjtése után automatikus elveszítjük a meccset. Ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a mozgásunkra.

Max HP reduction debuffot kapnak azok a győztes résztvevők, akik nyernek az 1v1 csatákban. Minden alkalommal mikor valaki nyer egy meccset, a HP-ja csökkenni fog. Azonban ha rövid idő alatt, vagy kevesebb sebzés elszenvedésével nyeri meg a fordulót valaki, akkor a debuff hatása csökkenni fog. Ezért fontos gyorsan és fájdalommentesen kivégezni mindenkit, aki elénk kerül.

A Team Battle előnye, hogy élvezhetjük a PvP-t mindenféle feltételek és korlátozások nélkül.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár