Black Desert Online – Fejlesztői napló, tele ígéretekkel és kompenzációval

Ismét érkezett egy fejlesztői napló bejegyzés a Black Desert Online-ba Jae-hee Kim vezető producertől. Mindenkitől elnézést kér a közelmúltbeli kellemetlenségekért, amit Renown Score, a karakter egyensúlyi változások illetve azok hiánya okozott.

Black Desert Online - Fejlesztői napló, tele ígéretekkel és kompenzációval

Lényegében a karakterek egyensúlyáról és a BDO játékélményének javításáról van szó a fejlesztői naplóban és ennek a folyamatnak a kiteljesedéséről, ami végül a legutóbbi frissítéshez vezetett. Az egy skill kombó által sikeresen végrehajtható gyilkolások miatt sok játékos hamar elvesztette a harci érdeklődését. Az Awakening skillek és a CC-k kivédésére szolgáló skillek bevezetésével egyre nehezedett a harc. Grapple képesség nélkül nagyon nehéz volt szembenézni a blokkok és super armorok tengerével. Arra a döntésre jutottak, hogy a jelenlegi struktúrát nem lehet fenntartani és fokozatosan változtatni fognak a megoldás érdekében.

Ezen a héten érkezett ugye a CC képességek átszabása és a Renown Score, ami ezt a változást lett volna hivatott útjára indítani, azonban a játékosok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a változásokat. Ráadásul számos dolgot, például az egyes karakterek módosításait nem sikerült még végrehajtaniuk. A következő 30 nap során figyelmüket a karakterek egyensúlyi kérdésére fordítják. Nem fognak hirtelen döntéseket hozni, de a céljuk hogy ezen időszak alatt olyan változásokat eszközöljenek, amelyek mindenki számára elfogadhatók lesznek (olyan nincs). Szóba került a Caphras Enhancement rendszer is, ami a karakterünk növekedését gyorsíthatja meg, hogy valamivel hamarabb érjük el a “soft cap”-et, de a végső cél az ez utáni felszerelések megszerzésének a könnyítése is.

A következő hetekben a Renown Score által kapott DR boost módosulni fog, ahogy a sebzés is. Mindkettő csökkenő pályára fog beállni. A lényeg pedig a bocsánatkérés mellett ugyebár az a kompenzáció. Ez jelen esetben 6 buffot jelent minden játékos számára, amelyek 30 napig tartanak majd. Ezek pedig a következők (és most mindenki kösse fel a tangáját):

  • Value Pack, Appearance Change Coupon, Merv’s Palette, Blessing of Kamasylve, Armstrong’s Skill Guide, Cliff’s Skill Add-on Guide

Mivel nincsenek véletlenek, ezért a mai karbantartás sem az. A karbantartás után aktiválódnak a buffok. Akik már jelenleg is rendelkeznek ezen buffok valamelyikével, azoknak hozzáadódik további 30 nap.