Black Desert Online – Fairy Guide

Megérkezett ugyebár a Fairy a Black Desert Online-ba, ami már nem csak egy egyszerű pet, hanem egy igazi társ a játékban, amely különböző képességekkel segít bennünket, amik lehetnek azonnali feltámadás, sivatagi debuff gyógyítás, automatikus poti használat, de akár a környezetünk megvilágítása is.

Black Desert Online - Fairy Guide
képek forrása: invenglobal.com

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

A Fairy (továbbiakban csak Tündér) egy küldetés sorozat teljesítésével, majd egy “Sealed Fairy Wings” nevű tárgy felhasználásával szerezhető meg. A küldetés sorozat teljesítésével kapunk egy Sealed Fairy Wings-et. Két Laila’s Petal megszerzése által is szerezhetünk, amit egy ismételhető küldetés biztosít számunkra. Laila’s Petal grindolás és halászat során szerezhető. A Tündérnek 4 fokozata van: Faint, Glimmering, Brilliant, Radiant. A Sealed Fairy Wings-en keresztül véletlenszerű fokozatú (Tier) Tündért kapunk.

A Tündér 5 hangtípussal rendelkezik, vagy más néven személyiséggel: Calm, Cold, Innocent, Prim. A személyiségtípusok csak a Tündér hangját és a mondandóját változtatják meg és nem befolyásolják a Tündér képességeit.

Ha megkaptuk a Tündért, akkor egy új ikon jelenik meg a Pet és Maid ikon mellett. Itt érhető el a Tündér saját menüje, ahol előhívhatjuk, növelhetjük a szintjét, vagy elengedhetjük. Annak érdekében, hogy szintezzük a Tündért, mindenféle felszerelési tárgyal kell etetnünk, vagy Black Spirit’s Claw-val és Sweet Honey Wine-al.

Egyszerre csak egy Tündérünk lehet, tehát ha másikat akarunk, akkor az előzőt el kell engednünk. A Tündér képes újjászületni is, aminek hatására a képességei frissülnek. Ezen felül fhttps://hardmode.hu/aion-megvan-a-6-0-indulasi-datuma-es-kaptunk-egy-teszt-szervert-is/jhejleszteni is lehet, aminek következtében a fokozata (Tier) nő meg.

Hogyan szerezhetjük meg a Tündért?

Annak érdekében, hogy a magunkénak tudhassunk egy Tündért, végig kell csinálnunk a küldetéssorozatot, amit a Black Spirit ad nekünk. A küldetés neve “Fairy Queen Theiah“. A küldetést csak akkor vehetjük fel, ha korábban megcsináltuk a [Boss] Witch Hunting küldetést és a karakterünk elérte az 52-es szintet.

Black Desert Online - Fairy Guide
A Suggestion részben találhatjuk meg a küldetést.

Fogadjuk el a küldetést és beszéljünk Fairy Queen Theiah-val Kamasylve Temple-ben. Adjunk neki 2 Cooking Honey-t. Használjuk a Special Honey Jar-t (egyet kapunk jutalomként) a Volatile Rift-en, ami Theiah mögött található, majd beszéljünk vele ismét és adjuk oda neki a Laila’s Petal-t (halászatból és grindolásból szerezhető). A Laila’s Petal akkor is elérhető, ha nincs meg hozzá a küldetés. A Cooking Honey beehive-ok vadászásából szerezhetünk Balenos Forest-nél amihez egy matchlock-ra lesz szükségünk, vagy küldjünk munkást Alejandro Farmra.

Black Desert Online - Fairy Guide
A két Cooking Honey és a Laila’s Petal legyen nálunk, mielőtt beszélünk a Fairy Queen-el.

Hogyan szerezzünk Laila’s Petal-t?

Sok lehetőség van Laila’s Petal szerzésre. Mindenfele lehet lootolni a mobokból és horgászás során is szerezhető. Mi is készíthetünk egy Special Honey Jar-t, amit a Volatile Rift-be helyezhetünk Kamasylve Temple-ben. A Special Honey Jar-hoz a következő alapanyagok kellenek:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 5 Fruit of Abudance
 • 1 Essence of Liquor
 • 2 Purified Water

Amikor gyártjuk a Special Honey Jar-t, akkor a Top-Quality Cooking Honey nem helyettesíthető High-Quality Cooking Honey-val vagy Cooking Honey-val. A Fruit of Abundance beszerezhető Onion, Grapes, Strawberries és/vagy Sunflower ültetése során.

A Volatile Rift egy vörös objektum ami 3-5 másodpercenként villan. Könnyű eltéveszteni, különösen ha gyorsan mozogsz.

Black Desert Online - Fairy Guide
A vörös dolog középen a Volatile Rift.

Hogyan szintezhetjük a Tündérünket?

A küldetéssorozat teljesítésével kapunk egy “Sealed Fairy Wings-t” Theiah-tól. Használjuk a jobb egérgombbal való kattintással a Young Kamasylve Tree mellett és kapunk egy véletlenszerűen kiválasztott Tündért.

Black Desert Online - Fairy Guide

Minden tündér alapból rendelkezik egy Luck Level +1 képességgel és minden 10. szinten további 1 képességet kap. Ezek pedig:

 • Tigling Breath – Növeli a víz alatti oxigén mennyiségét, a hosszabb víz alatt tartózkodás érdekében
 • Feathery Steps – Nincs mozgás csökkenés túlterhelés miatt
 • Fairy’s Tears – Azonnali felélesztés halál esetén, mindenféle büntetés nélkül
 • Inexhaustible Well – Automatikusan nyomja a sivatagban a Water/Tea tárgyakat a sivatagi debuff esetén
 • Miraculous Cheer – Automatikusan fogyasztja a potikat
 • Morning Star – Megvilágítja maga körül a területet

Black Desert Online - Fairy Guide

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündér képességeinek 5 fokozata van. Amikor szerez egy új képességet, akkor annak a fokozata véletlenszerűen kerül kiválasztásra. Amint megtanul egy képességet, akkor annak a fokozatát nem lehet megváltoztatni, hacsak nem reinkarnáljuk a Tündért, azonban ekkor minden képessége frissítésre kerül.

A képességek száma, amit a Tündér megtanulhat és a képességek maximális fokozata a Tündér fokozatától (Tier) függ.

 • Faint Tündér –  A legalacsonyabb fokozatú, maximum 10-es szintig fejleszthető és a képességei fokozata is maximum I-es lehet.
 • Glimmering Tündér – 20-as szintig fejleszthető és a képességei fokozata maximum III-as lehet.
 • Brilliant Tündér – 30-as szintig fejleszthető és a képességei fokozata maximum IV-es lehet.
 • Radiant Tündér – Maximum 40-es szintig fejleszthető és a képességei maximum V-ös fokozatúak lehetnek.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündért szintezhetjük, ha felszerelési tárgyakkal etetjük (minden típus), vagy Black Spirit’s Claw-al esetleg Sweet Honey Wine-al. A magasabb szintűek, több XP-t adnak neki, de a leghatékonyabb felszerelés XP/Pénz arányait tekintve a kék felszerelés. A kék felszerelés sárgára való reformálással kevesebb XP-t ad, mint az alapból sárga felszerelési tárgyak. A Black Spirit’s Claw sem ad túl sok XP-t neki.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Sweet Honey Wine-hoz szükséges alapanyagok a következők:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 4 Full-bodied Exotic Wine
 • 10 Sugar
 • 2 Fruit

Az alapanyagok nem helyettesíthetők kisebb fokozatú összetevőkkel

Tündér reinkarnáció

Ha nem tettszik az a képesség ami a Tündérünknek van, akkor reinkarnálhatod őt, aminek hatására frissíted a szintjét és a képességeit. A reinkarnációnak két típusa van: Szint Reinkarnáció és Személyiség Reinkarnáció. A Szint Reinkarnáció visszaállítja a Tündér szintjét 1-re és töröl minden képességet, ami van neki. A Reinkarnáció nem visszafordítható.

Black Desert Online - Fairy Guide
Választanunk kell, hogy Szint Reinkarnáció, vagy Személyiség Reinkarnáció

A Személyiség Reinkarnáció megváltoztatja a Tündér hangszínét egy másik típusra. A Tündér véletlenszerűen kapja a másik hangtípust az öt közül és megtartja a szintjét és a képességeit is.

Annak érdekében, hogy végrehajthassuk a reinkarnációt, először el kell “raknunk” (unsummon) a Tündért, majd rá kell kattintanunk a Reincarnation gombra a Tündér menüben. A folyamathoz szükség van egy tárgyra, aminek “Dominion of the Fairy Queen” a neve és egy Pearl item.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündér fejlesztése és elengedése

A Tündér fokozata fejleszthető egy következő szintre. Ha a fejlesztés sikeres, akkor a Tündér szintje és képességei frissülnek. Ez nem egy visszafordítható folyamat.

Minden Tündér csak egy lehetőséget kap a fejlesztésre ha elérte a maximális szintet. A siker aránya attól függően változik, hogy mennyi alapanyagot használunk fel hozzá. Ez az arány akár a 100%-ot is elérheti. ha úgy döntünk, hogy fejlesztjük a Tündérünk de nem a 100%-os módszert választjuk és a fejlesztés nem sikerül, akkor nincs több esélyünk, hacsak nem reinkarnáljuk majd újra felhúzzuk maximális szintre.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Fairy fejlesztéshez szükséges alapanyagok a Sweet Honey Wine, vagy az Ornette’s DArk Honey Wine. A sikeresség esélye azáltal nő, hogy minél többet használunk fel ezekből. A Sweet Honey Wine-hoz Cooking szükséges és az alábbi alapanyagok:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 4 Full-bodied Exotic Wine
 • 10 Sugar
 • 2 Fruit

Az Ornette’s Dark Honey pedig egy Pearl Item. A Brilliant és a Radiant közötti úton 400 Sweet Honey Wine szükséges a 100%-os siker eléréséhez. Az Ornette’s Dark Honey nagyjából 4%-al növeli a sikeresség esélyét.

Black Desert Online - Fairy Guide

Ha a fejlesztés helyett egy újabb Tündérrel akarunk próbálkozni, akkor az előző Tündérünket előtte el kell engednünk. Ezt a Tündér menüben tehetjük meg. Az elengedésért cserébe a Tündér egy Fairy’s Powdert ad nekünk ajándékba, aminek mennyisége a Tündér fokozatától és szintjétől függ.

forrás: invenglobal.com