BDOGuideBlack Desert OnlineGuideHírekMMORPG

Black Desert Online – Fairy Guide

Megérkezett ugyebár a Fairy a Black Desert Online-ba, ami már nem csak egy egyszerű pet, hanem egy igazi társ a játékban, amely különböző képességekkel segít bennünket, amik lehetnek azonnali feltámadás, sivatagi debuff gyógyítás, automatikus poti használat, de akár a környezetünk megvilágítása is.

Black Desert Online - Fairy Guide
képek forrása: invenglobal.com

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

A Fairy (továbbiakban csak Tündér) egy küldetés sorozat teljesítésével, majd egy “Sealed Fairy Wings” nevű tárgy felhasználásával szerezhető meg. A küldetés sorozat teljesítésével kapunk egy Sealed Fairy Wings-et. Két Laila’s Petal megszerzése által is szerezhetünk, amit egy ismételhető küldetés biztosít számunkra. Laila’s Petal grindolás és halászat során szerezhető. A Tündérnek 4 fokozata van: Faint, Glimmering, Brilliant, Radiant. A Sealed Fairy Wings-en keresztül véletlenszerű fokozatú (Tier) Tündért kapunk.

A Tündér 5 hangtípussal rendelkezik, vagy más néven személyiséggel: Calm, Cold, Innocent, Prim. A személyiségtípusok csak a Tündér hangját és a mondandóját változtatják meg és nem befolyásolják a Tündér képességeit.

Ha megkaptuk a Tündért, akkor egy új ikon jelenik meg a Pet és Maid ikon mellett. Itt érhető el a Tündér saját menüje, ahol előhívhatjuk, növelhetjük a szintjét, vagy elengedhetjük. Annak érdekében, hogy szintezzük a Tündért, mindenféle felszerelési tárgyal kell etetnünk, vagy Black Spirit’s Claw-val és Sweet Honey Wine-al.

Egyszerre csak egy Tündérünk lehet, tehát ha másikat akarunk, akkor az előzőt el kell engednünk. A Tündér képes újjászületni is, aminek hatására a képességei frissülnek. Ezen felül fejleszteni is lehet, aminek következtében a fokozata (Tier) nő meg.

Hogyan szerezhetjük meg a Tündért?

Annak érdekében, hogy a magunkénak tudhassunk egy Tündért, végig kell csinálnunk a küldetéssorozatot, amit a Black Spirit ad nekünk. A küldetés neve “Fairy Queen Theiah“. A küldetést csak akkor vehetjük fel, ha korábban megcsináltuk a [Boss] Witch Hunting küldetést és a karakterünk elérte az 52-es szintet.

Black Desert Online - Fairy Guide
A Suggestion részben találhatjuk meg a küldetést.

Fogadjuk el a küldetést és beszéljünk Fairy Queen Theiah-val Kamasylve Temple-ben. Adjunk neki 2 Cooking Honey-t. Használjuk a Special Honey Jar-t (egyet kapunk jutalomként) a Volatile Rift-en, ami Theiah mögött található, majd beszéljünk vele ismét és adjuk oda neki a Laila’s Petal-t (halászatból és grindolásból szerezhető). A Laila’s Petal akkor is elérhető, ha nincs meg hozzá a küldetés. A Cooking Honey beehive-ok vadászásából szerezhetünk Balenos Forest-nél amihez egy matchlock-ra lesz szükségünk, vagy küldjünk munkást Alejandro Farmra.

Black Desert Online - Fairy Guide
A két Cooking Honey és a Laila’s Petal legyen nálunk, mielőtt beszélünk a Fairy Queen-el.

Hogyan szerezzünk Laila’s Petal-t?

Sok lehetőség van Laila’s Petal szerzésre. Mindenfele lehet lootolni a mobokból és horgászás során is szerezhető. Mi is készíthetünk egy Special Honey Jar-t, amit a Volatile Rift-be helyezhetünk Kamasylve Temple-ben. A Special Honey Jar-hoz a következő alapanyagok kellenek:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 5 Fruit of Abudance
 • 1 Essence of Liquor
 • 2 Purified Water

Amikor gyártjuk a Special Honey Jar-t, akkor a Top-Quality Cooking Hone nem helyettesíthető High-Quality Cooking Honey-val vagy Cooking Honey-val. A Fruit of Abundance beszerezhető Onion, Grapes, Strawberries és/vagy Sunflower ültetése során.

A Volatile Rift egy vörös objektum ami 3-5 másodpercenként villan. Könnyű eltéveszteni, különösen ha gyorsan mozogsz.

Black Desert Online - Fairy Guide
A vörös dolog középen a Volatile Rift.

Hogyan szintezhetjük a Tündérünket?

A küldetéssorozat teljesítésével kapunk egy “Sealed Fairy Wings-t” Theiah-tól. Használjuk a jobb egérgombbal való kattintással a Young Kamasylve Tree mellett és kapunk egy véletlenszerűen kiválasztott Tündért.

Black Desert Online - Fairy Guide

Minden tündér alapból rendelkezik egy Luck Level +1 képességgel és minden 10. szinten további 1 képességet kap. Ezek pedig:

 • Tigling Breath – Növeli a víz alatti oxigén mennyiségét, a hosszabb víz alatt tartózkodás érdekében
 • Feathery Steps – Nincs mozgás csökkenés túlterhelés miatt
 • Fairy’s Tears – Azonnali felélesztés halál esetén, mindenféle büntetés nélkül
 • Inexhaustible Well – Automatikusan nyomja a sivatagban a Water/Tea tárgyakat a sivatagi debuff esetén
 • Miraculous Cheer – Automatikusan fogyasztja a potikat
 • Morning Star – Megvilágítja maga körül a területet

Black Desert Online - Fairy Guide

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündér képességeinek 5 fokozata van. Amikor szerez egy új képességet, akkor annak a fokozata véletlenszerűen kerül kiválasztásra. Amint megtanul egy képességet, akkor annak a fokozatát nem lehet megváltoztatni, hacsak nem reinkarnáljuk a Tündért, azonban ekkor minden képessége frissítésre kerül.

A képességek száma, amit a Tündér megtanulhat és a képességek maximális fokozata a Tündér fokozatától (Tier) függ.

 • Faint Tündér –  A legalacsonyabb fokozatú, maximum 10-es szintig fejleszthető és a képességei fokozata is maximum I-es lehet.
 • Glimmering Tündér – 20-as szintig fejleszthető és a képességei fokozata maximum III-as lehet.
 • Brilliant Tündér – 30-as szintig fejleszthető és a képességei fokozata maximum IV-es lehet.
 • Radiant Tündér – Maximum 40-es szintig fejleszthető és a képességei maximum V-ös fokozatúak lehetnek.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündért szintezhetjük, ha felszerelési tárgyakkal etetjük (minden típus), vagy Black Spirit’s Claw-al esetleg Sweet Honey Wine-al. A magasabb szintűek, több XP-t adnak neki, de a leghatékonyabb felszerelés XP/Pénz arányait tekintve a kék felszerelés. A kék felszerelés sárgára való reformálással kevesebb XP-t ad, mint az alapból sárga felszerelési tárgyak. A Black Spirit’s Claw sem ad túl sok XP-t neki.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Sweet Honey Wine-hoz szükséges alapanyagok a következők:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 4 Full-bodied Exotic Wine
 • 10 Sugar
 • 2 Fruit

Az alapanyagok nem helyettesíthetők kisebb fokozatú összetevőkkel

Tündér reinkarnáció

Ha nem tettszik az a képesség ami a Tündérünknek van, akkor reinkarnálhatod őt, aminek hatására frissíted a szintjét és a képességeit. A reinkarnációnak két típusa van: Szint Reinkarnáció és Személyiség Reinkarnáció. A Szint Reinkarnáció visszaállítja a Tündér szintjét 1-re és töröl minden képességet, ami van neki. A Reinkarnáció nem visszafordítható.

Black Desert Online - Fairy Guide
Választanunk kell, hogy Szint Reinkarnáció, vagy Személyiség Reinkarnáció

A Személyiség Reinkarnáció megváltoztatja a Tündér hangszínét egy másik típusra. A Tündér véletlenszerűen kapja a másik hangtípust az öt közül és megtartja a szintjét és a képességeit is.

Annak érdekében, hogy végrehajthassuk a reinkarnációt, először el kell “raknunk” (unsummon) a Tündért, majd rá kell kattintanunk a Reincarnation gombra a Tündér menüben. A folyamathoz szükség van egy tárgyra, aminek “Dominion of the Fairy Queen” a neve és egy Pearl item.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Tündér fejlesztése és elengedése

A Tündér fokozata fejleszthető egy következő szintre. Ha a fejlesztés sikeres, akkor a Tündér szintje és képességei frissülnek. Ez nem egy visszafordítható folyamat.

Minden Tündér csak egy lehetőséget kap a fejlesztésre ha elérte a maximális szintet. A siker aránya attól függően változik, hogy mennyi alapanyagot használunk fel hozzá. Ez az arány akár a 100%-ot is elérheti. ha úgy döntünk, hogy fejlesztjük a Tündérünk de nem a 100%-os módszert választjuk és a fejlesztés nem sikerül, akkor nincs több esélyünk, hacsak nem reinkarnáljuk majd újra felhúzzuk maximális szintre.

Black Desert Online - Fairy Guide

A Fairy fejlesztéshez szükséges alapanyagok a Sweet Honey Wine, vagy az Ornette’s DArk Honey Wine. A sikeresség esélye azáltal nő, hogy minél többet használunk fel ezekből. A Sweet Honey Wine-hoz Cooking szükséges és az alábbi alapanyagok:

 • 2 Top-Quality Cooking Honey
 • 4 Full-bodied Exotic Wine
 • 10 Sugar
 • 2 Fruit

Az Ornette’s Dark Honey pedig egy Pearl Item. A Brilliant és a Radiant közötti úton 400 Sweet Honey Wine szükséges a 100%-os siker eléréséhez. Az Ornette’s Dark Honey nagyjából 4%-al növeli a sikeresség esélyét.

Black Desert Online - Fairy Guide

Ha a fejlesztés helyett egy újabb Tündérrel akarunk próbálkozni, akkor az előző Tündérünket előtte el kell engednünk. Ezt a Tündér menüben tehetjük meg. Az elengedésért cserébe a Tündér egy Fairy’s Powdert ad nekünk ajándékba, aminek mennyisége a Tündér fokozatától és szintjétől függ.

forrás: invenglobal.com

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár