Black Desert Online – Érkezik a Caphras Enhancement rendszer és egyéb érdekes dolgok

A tegnapi nap CM Richter bejelentette a Black Desert Online fórumán, hogy az enchant rendszer könnyítése érdekében a jövő héten megérkezik a játékba a Caphras Enhancement rendszer.

Black Desert Online - Érkezik a Caphras Enhancement rendszer és egyéb érdekes dolgok

Aki esetleg nem emlékezne rá, még áprilisban írtunk róla kicsit részletesebben, ugyanis Koreában már akkor berakták ezt az egészet. De nézzük mit is írt CM Richter a dologgal kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy segítsenek az enchant körüli kihívásokban, Augusztus 29-i karbantartás során bekerül a játékba a Valks’ Cry és a Caphras Stone. A Valks’ Cry egy olyan elem, amivel tovább növelhetjük a fail stacket egészen +10-ig és ami az éppen aktuális fail stack értékünkhöz hozzáadódik. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az NA/EU játékosai sokkal kevésbé hajlamosak fejleszteni a felszerelésüket, mint más régiók játékosai. Ebből kifolyólag úgy gondolják, hogy a Valks’ Cry bevezetésével elkap majd minket az enchant őrület.

Hogyan lehet majd szerezni ilyen elemeket?

  • Vásárolhatunk a Loyalty Shop-ból
    • A Valks’ Cry elérhető lesz a Loyalty Shop-ban, 100 Loyalty pontért cserébe. Maximum 5 darabot vásárolhatunk egy héten.
  • Fairy’s Blessing
  • Pearl Shop kosztümök betörése
    • Valks’ Cry és Cron Stone elemek kinyerhetők a Pearl Shop-ban megvehető Outfitekből is, a Blacksmith és Armor NPC-ken keresztül. Természetesen a Markeplace-en keresztül megvásárolt kosztümöket is fel lehet így dolgozni.

Black Desert Online - Érkezik a Caphras Enhancement rendszer és egyéb érdekes dolgok

A Caphras Stone segítségével a fegyverek és védelmi felszerelések enchantolását tudjuk “megkönnyíteni” TRI vagy magasabb szinten. Ebbe most nem mennénk bele nagyon részletesen, hiszen az áprilisi cikkben megírtuk róla a lényeget (kihangsúlyozva azt, hogy egy április cikkről van szó). Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a Caphras Stone-t a felszerelésbe kell rakni, majd szintezni kell és ha elérte a 20-as szintet, akkor gyakorlatilag Force Enchant keretén belül a teljes tartósság feláldozásával sikeres enchantot hajthatunk végre a felszerelési tárgyon. Ráadásul a 20 szint során további értékek adnak hozzá a felszerelésünkhöz. Ezzel kapcsolatban közzétettek egy táblázatot is, amin lekövethetjük a Caphras Stone előnyeit.

Black Desert Online - Érkezik a Caphras Enhancement rendszer és egyéb érdekes dolgok

A hivatalos magyarázat szerint azért hozzák be ide is ezt a kosztümökből kinyerhető Valks’s Cry és Cron Stone rendszert (amit korábban megígértek, hogy nem tesznek), hogy ezáltal serkentsék a piacot és mindenkinek lehetőséget nyújtsanak, hogy in-game megszerezhessenek pearl shop-os tárgyakat.

Hogy segítsenek kicsit mindenkinek, eventeket indítanak majd és Valks Attendace jutalmakat is osztanak, valamint visszatér a Black Spirit’s Adventure mini-game is, ami tele lesz Valks’ Cry jutalmakkal.

Természetesen a fórum annak rendje és módja szerint már lángol és mindenki P2W-t kiált, illetve hogy a pearl/kakao ismét átverte a közösséget, hiszen azt ígérték, hogy a Valks’ Cry sosem teszi majd be a lábát a régiónkba. Mások szerint inkább örülnünk kéne, hogy ezáltal is könnyebb lesz az enchant, az pedig aki ezer dollárokat akar költeni arra, hogy bepróbáljon egy-egy enchit, az legyen az ő baja.

Black Desert Online - Érkezik a Caphras Enhancement rendszer és egyéb érdekes dolgok

Ti mit gondoltok?