BDOGuideBlack Desert OnlineGuideHírekKiemeltMMORPG

Black Desert Online – Csak egy lovas Guide

A Black Desert Online világában teleport hiányában a térképen lévő közlekedésre hátas állatokat, lovakat használunk. Tier-jüktől és szintjüktől függ milyen gyorsan jutunk el a kívánt területre. Lovakat nem csak a közlekedésre, hanem a trade-eléshez is befoghatunk. A lovak tenyésztése új kihívások elé állít minket, és bizonyos követelményeknek is meg kell felelnünk. Lóhoz jutni többféleképpen is lehet. A legegyszerűbb és legdrágább módja, a horse marketen készen venni egy lovat, de ritkán találni megfelelőt. Ezért a küldetésből kapott szamárral szükségszerű elérni az 5-ös szintet a lovászat (Training) szakmában.

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

A befogás menete

Az 5-ös lovászat szint az, ahol már elkezdhetjük komolyabban venni a játéknak ezt a kis szeletét. A Stable Keeper-től megvásárolt kötél, és a legyártott égetett cukor segítségével (Lump of raw sugar) a térkép több területén is neki kezdhetünk a kihívásnak. Az égetett cukrot, nyers cukorral és vízzel (10 Raw sugar + 1 Mineral water) készítjük el, a craft ablakon belül a Heating fülecskénél, vagy elkészítve megvesszük a Marketplace-en. Az alapanyagokhoz hozzáférhetünk a Shop-ban is.

A vadlovakat az alábbi helyeken találhatjuk meg.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A képek forrása: http://dulfy.net

1. Heidel nyugati/északi részei

Black Desert Online - Csak egy lovas GuideBlack Desert Online - Csak egy lovas Guide

2. Olvia déli részeBlack Desert Online - Csak egy lovas Guide

3. Glish déli része

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

4. Trent-től keletre fent a hegyen

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

5. Calpheon délkeleti része, Marni Cave és Marni Farm Ruins között

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

6. Epheria Port-tól délre

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

Mint a jó cowboyok, ha meglátjuk a lovat előkapjuk a lasszónkat (célszerű gyorsbillentyűre kitenni a cukorral együtt) és a háta mögül ráhajítjuk. Itt kezdődik két kis minigame. A lasszót a jobb egérgomb lenyomásával hajítjuk. A space segítségével a megadott tartományban megfogjuk az állat nyakát, és óvatosan közelítünk az előre gombbal felé. Időnként megvadul, ekkor a space segítségével adott időn belül a kék tartomány végét érjük el hogy lenyugodjon, és újra megindulhassunk felé. Ha már a ló előtt állunk kínáljuk meg több égetett cukorral, hogy megszelídüljön.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A befogás első része a lasszózás
Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A befogás második fázisa. Közeledés a lóhoz, majd a cukor bevetése.

Ha már elnyertük a bizalmát, megindulhatunk a Stable Keeper felé, hogy beregisztráljuk. Ne felejtsünk el neki nevet adni, és reménykedjünk benne hogy a befogható vadlovak közül a minél magasabb tier-ű ló lesz a miénk. Amennyiben ez nem sikerül, lehet bátran tovább próbálkozni. A regisztráció után derül ki az is, hogy kanca vagy csődör tulajdonosai lettünk-e. A játék egy korábbi update-je lehetővé tette, hogy a T1-es lótól kezdve a T5-ös ló is megfogható legyen. Korábbi verzióban csak T3-as ló volt elérhető. A befogott, megszelídített lovunk lvl1-es szinttől kezdi mellettünk életét. Ahogyan a ló fejlődik úgy növekszik a lovászat szakmánk is. Ez fontos momentuma a továbbiaknak is.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A befogott ló regisztrálása

A lovak skilljei

A lovunk nem csak Tier-el, szinttel, hanem skillekkel is rendelkezni fog. Értékét növelik a jó skillek, amit bizonyos szinteknél véletlenszerűen kap. Ezt már nagyban befolyásolhatja a lovászat szakmánk szintje. Minél magasabb, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy az értékesebb skilleket dobja be a játék. Természetesen a legfontosabbak közé tartozik a sebesség növelése is. Ez fontos lehet, ha a térkép egy messzebbi részéről oda szeretnénk érni egy boss megjelenéséhez, mielőtt megölnék. Vagy egyszerűen csak A-ból B-be gyorsan el akarunk jutni. Azon felül, hogy megkapta a várva várt skillt, ezt is fejlesztenünk kell, gyakorolni kell a lóval hogy ne dobjon le a hátáról adott esetben. A hátasunk információi között a skill listában láthatjuk százalékos arányban hol tartunk éppen. Itt megmutatja azt is, hogy milyen billentyűkombinációt kell sűrűn nyomogatnunk a skillek fejlődéséhez.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A ló információs ablaka

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

A négy legértékesebb skill a Drift, Instant Acceleration, Sprint és a Start Acceleration. Ami egy külön érdekesség hogy T6-8 közötti lovaknál lehet egy Two Person Mount nevű skillünk is, aminek segítségével ketten is meg lehet ülni egy lovat.

Felszerelés

A Black Desert Online-ban a lovakra tudunk felszerelést adni. Ezek különböző tulajdonságokkal ruházzák fel, mint a védelem és a gyorsabb futás. Ezekhez a Marketen, illetve a játékban elérhető időszakos eventen (Black Spirit Adventure) lehet szert tenni és craftolhatjuk is, ha szánunk időt a városokban lévő keresgélésre, a megfelelő ház után kutatva. CP szükséges a házhoz ahol le tudjuk gyártatni a munkásainkkal. Ugyanúgy fejleszthetőek és ugyanazzal a módszerrel, mint a saját ruházatunk, ekkor a tulajdonságai is erősödnek.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A ló felszerelésének craft ablaka
Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
Egy lópatkó

Tárolás

A Black Desert Online-ban minden városban hozzáférhető a bővítés a Stable Keeper-nél. Minden lóval kapcsolatos dolgot itt érünk el. A helyek számát tudjuk növelni, ez városonként változik, ahol nem növeltünk ott az alapból 3 férőhely áll rendelkezésünkre. Városonként a bővíthető helyek száma változó.

Velia – 5 hely
Heidel – 7 hely
Calpheon – 8 hely
Trent – 7 hely
Glish – 7 hely
Altinova – 7 hely
Keplan – 7 hely

Tenyésztés

A Black Desert Online-ban a tenyésztést akkor érdemes elkezdenünk, ha egy lány és egy fiú lovunk is elérte a minimum 20-as szintet, de legcélszerűbb lvl30-as lovakkal próbálkoznunk. Minél nagyobb szintű a lovunk annál jobb esélyünk van egy sikeresebb pároztatásra, nagyobb tier-ű lóra. Lényeges dolog az is, hogy a pároztatandó lovak ne rendelkezzenek halállal, mert ez ront a pároztatás sikerességének esélyein, ezért mindig olyan helyen próbáljuk a lovainkat hagyni ahol nem támadhatják meg őket a szörnyek. A Pearl Shop-ból ugyan hozzáférhető egy reset scroll ilyen esetre, de ha nem muszáj inkább vigyázzunk rá. A pároztatásra is vásárolható törlő papír. Általában véve a lány lovunk 1x, a fiú lovunk 2x tenyészthető ideális esetben. Segítségünkre lehet egy kalkulátor, ahol az adatokat megadva meg tudjuk nézni, mire, mennyi százalék esélyünk van.
A Stable Keeper-nél lehetőségünk van arra is, ha csak fiú vagy csak lány lóval rendelkezünk a megfelelő szinten, akkor más lovával pároztassunk egy kis pénz segítségével és szerencsével.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
Ezért érdemes néha nézelődni és lecsapni a jó ajánlatokra. Tier-enként a lovak színe is változik.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
kép forrása: https://aywren.com/

Csereberéljünk lovakat

Napi egyszer megtehetjük azt, hogy a már kifáradt, pároztatási lehetőséggel nem rendelkező fiú és lány lovunkat becseréljük azaz Exchange-eljük. Itt is ajánlott a 30-as szint, és némi pénz is legyen nálunk, vagy a raktárunkban. Egy véletlenszerű lovat fogunk kapni cserébe, ha szerencsénk van nagyobb lovunk lesz, de mindenféleképpen érdemes megpróbálnunk az eladás helyett.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide
A ló Exchange felülete

Lovak fejlesztése

A Black Desert Online annyiban különlegesebb, mint sok más MMORPG, hogy megengedi számunka az AFK (Away from Keyboard) tevékenységben töltött hasznos játékidőt is. A Life Skillek többségénél kihasználható ez. Többek közt ilyen az AFK horgászat, teherbírás növelés, stamina növelése, és a lovak szintezése is. Választhatunk több szimpatikus megoldás közül is. Szekér elé befogva több lovat is húzhatunk, igaz lassabban haladva, mivel megoszlik az XP-t több ló között. Vagy csupán egyetlen lovat megülve fejlesztjük az állatot. Létezik ebben is hasznos segítség ami megkönnyíti a dolgunk. A ruházat amit megvehetünk marketen is, de le is gyárthatjuk szintenként 5%-al növeli a kapott XP-t. Vannak olyan italok is, amik 5 percenként 8-10%-al emelik a lovunk tapasztalati pontját. A ló minden egyes szintlépésekor és befogásakor is fejlődik a lovászat tudományunk.

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

Black Desert Online - Csak egy lovas Guide

Ha tettszett a guide, kérlek like-old, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár