Black Desert Online – Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.

Az új Enhancement rendszer, amit nemrég hozzáadtak a Black Desert Online-hoz Koreában és a TRI utáni fejlesztést segíti nem lesz azért annyira fenékig tejfel, mint várnánk.

Az új rendszerrel együtt bevezették a Caphras Stone-t, ami mindenfele eshet illetve 5 Ancient Spirit Powder és 1 Black Stone felhasználásával gyártható le. Az Ancient Spirit Powder grindolás során szerezhető Valencia-i vagy nagyobb szintű területekről, de kaphatunk gyűjtögetés, bányászat és fluid szedés közben is, továbbá Narc Magic Sealing Stone Reward Bundle-ből is szerezhetünk. A Caphras Stone drop rate-je magasabb Red Wolf Village-ben, Aakman Temple-ben és Mirumok Ruins-ban.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Caphras Enhancement

Ha van Caphras Stone-unk, akkor hozzáadhatunk Caphras Energy-t a felszerelésünkhöz. Mindegyik Caphras Stone növeli valamennyivel az Energy szintet, ami szintet lép, ha elérte a 100%-ot.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Hozzáadhatjuk a Caphras Energy-t a felszerelésünkhöz és elkezdhetjük azt szintezni.
Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Caphras Stone

A Caphras Energy-nek összesen 20 szintje van. A szintezés során további statokat nyerünk (sebzés, HP, stb.) ha az Energy szintet feljebb húzzuk. Ha a Caphras Energy szintje eléri a 20-at, akkor a felszerelésünk Force Enchanttal feljebb húzható.

A mennyiség amire szükségünk lesz Caphran Stone-ból, hogy a Caphras Energy szintjét felhúzzuk, attól függ, hogy milyen felszerelésen akarjuk véghezvinni és az milyen szinten áll éppen.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
A szükséges Caphras Stone-ok mennyisége függ attól, hogy milyen felszerelést akarunk vele húzni és, hogy az milyen szinten van.

Egy TRI: Dim Tree Spirit’s Armor esetében 28 Caphra Stone kell, hogy a Caphras szintje 1-re nőjön. Egy TRI: Giath Helmet, TRI: Muskan Shoes, vagy egy TRI: Bheg Gloves 1-es szintre húzásához 24 Caphras Stone szükséges, míg egy TRI: Nouver 26 Caphras Stone-t nyel el.

A TET Armor/Weapon húzásnál már jelentősen nő a szükséges Caphras Stone-ok száma. Egy TET Kzarka-hoz már 156 Caphras Stone kell, hogy 1-es szintre húzzuk, míg egy TET Dandelion-hoz már 180 db kell, szintén az 1-es szinthez. Természetesen, ahogy nő az Energy szintje, annál több Caphras Stone-ra lesz majd szükségünk. Példának vegyük a TET Dandelion-t. Ugye 1-es szinthez 180 Caphras Stone-ra van szükségünk. 2-es szinthez viszont már 300 darabra.

Másik dolog, amire érdemes figyelni, hogy ha a hagyományos módon próbáljuk meg fejleszteni a felszerelésünket és a szintje visszaesik, mert nem sikerül az enchant, akkor a Caphras XP szintjének az 50% marad meg. Ha viszont sikerül az enchant a hagyományos módon, akkor a Caphra XP 10%-a átkerül a következő szintre.

És akkor jöjjön egy kis matek. A Caphras Stone-ok maximális piaci ára 1 millió silver. Nagyjából 1,5 – 1,8 milliárd silver-be kerül egy TRI felszerelést TET-re húzni. TET-ről PEN-re pedig 15-18 milliárd silver. Ami pedig a szükséges Caphra Stone-ok számát illeti, TRI-ről TET-re nagyjából 1500 darabra van szükség, míg TET-ről PEN-re 15,000 darabra Force Enchant esetén.

Egyszerre csak 10 Caphras Stone-ra lehet pre-ordert leadni, tehát beletelik némi időbe, míg PEN-re húzunk valamit.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.

forrás: invenglobal.com