Black Desert OnlineHírekMMORPG

Black Desert Online – Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.

Azért ehhez sem árt felkötni a tangát.

Az új Enhancement rendszer, amit nemrég hozzáadtak a Black Desert Online-hoz Koreában és a TRI utáni fejlesztést segíti nem lesz azért annyira fenékig tejfel, mint várnánk.

Az új rendszerrel együtt bevezették a Caphras Stone-t, ami mindenfele eshet illetve 5 Ancient Spirit Powder és 1 Black Stone felhasználásával gyártható le. Az Ancient Spirit Powder grindolás során szerezhető Valencia-i vagy nagyobb szintű területekről, de kaphatunk gyűjtögetés, bányászat és fluid szedés közben is, továbbá Narc Magic Sealing Stone Reward Bundle-ből is szerezhetünk. A Caphras Stone drop rate-je magasabb Red Wolf Village-ben, Aakman Temple-ben és Mirumok Ruins-ban.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Caphras Enhancement

Ha van Caphras Stone-unk, akkor hozzáadhatunk Caphras Energy-t a felszerelésünkhöz. Mindegyik Caphras Stone növeli valamennyivel az Energy szintet, ami szintet lép, ha elérte a 100%-ot.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Hozzáadhatjuk a Caphras Energy-t a felszerelésünkhöz és elkezdhetjük azt szintezni.
Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
Caphras Stone

A Caphras Energy-nek összesen 20 szintje van. A szintezés során további statokat nyerünk (sebzés, HP, stb.) ha az Energy szintet feljebb húzzuk. Ha a Caphras Energy szintje eléri a 20-at, akkor a felszerelésünk Force Enchanttal feljebb húzható.

A mennyiség amire szükségünk lesz Caphran Stone-ból, hogy a Caphras Energy szintjét felhúzzuk, attól függ, hogy milyen felszerelésen akarjuk véghezvinni és az milyen szinten áll éppen.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.
A szükséges Caphras Stone-ok mennyisége függ attól, hogy milyen felszerelést akarunk vele húzni és, hogy az milyen szinten van.

Egy TRI: Dim Tree Spirit’s Armor esetében 28 Caphra Stone kell, hogy a Caphras szintje 1-re nőjön. Egy TRI: Giath Helmet, TRI: Muskan Shoes, vagy egy TRI: Bheg Gloves 1-es szintre húzásához 24 Caphras Stone szükséges, míg egy TRI: Nouver 26 Caphras Stone-t nyel el.

A TET Armor/Weapon húzásnál már jelentősen nő a szükséges Caphras Stone-ok száma. Egy TET Kzarka-hoz már 156 Caphras Stone kell, hogy 1-es szintre húzzuk, míg egy TET Dandelion-hoz már 180 db kell, szintén az 1-es szinthez. Természetesen, ahogy nő az Energy szintje, annál több Caphras Stone-ra lesz majd szükségünk. Példának vegyük a TET Dandelion-t. Ugye 1-es szinthez 180 Caphras Stone-ra van szükségünk. 2-es szinthez viszont már 300 darabra.

Másik dolog, amire érdemes figyelni, hogy ha a hagyományos módon próbáljuk meg fejleszteni a felszerelésünket és a szintje visszaesik, mert nem sikerül az enchant, akkor a Caphras XP szintjének az 50% marad meg. Ha viszont sikerül az enchant a hagyományos módon, akkor a Caphra XP 10%-a átkerül a következő szintre.

És akkor jöjjön egy kis matek. A Caphras Stone-ok maximális piaci ára 1 millió silver. Nagyjából 1,5 – 1,8 milliárd silver-be kerül egy TRI felszerelést TET-re húzni. TET-ről PEN-re pedig 15-18 milliárd silver. Ami pedig a szükséges Caphra Stone-ok számát illeti, TRI-ről TET-re nagyjából 1500 darabra van szükség, míg TET-ről PEN-re 15,000 darabra Force Enchant esetén.

Egyszerre csak 10 Caphras Stone-ra lehet pre-ordert leadni, tehát beletelik némi időbe, míg PEN-re húzunk valamit.

Black Desert Online - Caphras Enhancement rendszer kicsit részletesebben.

forrás: invenglobal.com

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár