Black Desert Online – Az oroszoknál jelen pillanatban kétséges a játék jövője!

Úgy tűnik, hogy a Black Desert Online orosz verziója elég nagy veszélybe került és jelenleg még tisztázatlan a játék jövője az orosz és FÁK régiókban.

A Black Desert Online orosz kiadójának október 12-én lejár az engedélye a játék üzemeltetésére vonatkozóan, amit a Pearl Abyss-al kötöttek korábban. Azonban a GamenNet és a Pearl Abyss közötti tárgyalások még mindig zajlanak, ezért előfordulhat, hogy a szerverek offline állapotba kerülnek, ha a fent említett napig nem sikerül megegyezniük. Jelenleg nincs információ arról, hogy a két cég között hol tartanak a tárgyalások.

Black Desert Online - Az oroszoknál jelen pillanatban kétséges a játék jövője!

Az orosz BDO fórumán azt lehet olvasni, hogy az orosz verzió sorsa a Pearl Abyss kezében van és a GamerNet október 12-ig garantálja az adatok biztonságát. Ezek után minden adat a PA kezébe kerül. Egyes források szerint még az is könnyen előfordulhat, hogy lelövik az egész játékot az oroszoknál, mivel elég csekély bevétel folyik be a PA-nak ebből a régióból. A teljes bevétel mindössze 4%-a.

Költői kérdésként az merült fel bennem, hogy ha véletlenül tényleg lelövik az orosz BDO-t akkor vajon hova fog menni az a nem kevés orosz játékos játszani?