Black Desert Online – Az NA játékosok egy csoportja megbeszélést tartott a Kakao Games-el a játékról

Az amerikai Black Desert Online játékosainak egy csoportja összeállt és sikeresen lebonyolítottak több konferenciahívást is a Kakao Games-el, CM-ek és GM-ek jelenlétében, ahol a játékra vonatkozó ötleteiket és meglátásaikat osztották meg egymással.

Black Desert Online - Az NA játékosok egy csoportja megbeszélést tartott a Kakao Games-el a játékról

Összesen két konferenciahívás történt az NA közösség képviselői és a Kakao Games vezetői és a játék CM/GM-i között az elmúlt időszakban. A játékosok, akik tagjai voltak a csoportnak, mind különböző aspektusból közelítettek a játékhoz. Voltak akik a PvP vonalat képviselték és voltak, akik a PvE vonalat. Így elég sok minden szóba került.

A konferenciahívás során a mindenkit érintő szerver lagokon át egészen a Life Skillekig terjedtek a témák, de természetesen a Node/Conquest War-ok is szóba kerültek, vagy a játék jutalmazási rendszere. Megemlítették, hogy nem ártana több opció a Shard-ok, Hard-ok és Memory Fragment-ek beszerezésére. Nagyon jutalmazás kéne a Life Skillekért, valamint a magas szintű szörnyek öléséért és a csapatos játékért.

Ami szerintünk is nagyon fontos lenne és szóba került, az a csapatos tartalmak szükségessége. Jóval több csapatos tartalomra lenne szükség a játék minden területén. A boss-ok is szóba kerültek, például Kutum-nak nem ártana valamivel hosszabb pre-spawn idő, hogy az emberek időben odaérhessenek. A boss-ok eltűnésének mechanikáját módosítani kell. A PvP vonalon a szezonális Ranking rendszer bevezetését említették, hogy nem ártana bevezetni. A témák teljes listáját itt nézhetitek meg.

Black Desert Online - Az NA játékosok egy csoportja megbeszélést tartott a Kakao Games-el a játékról

Természetesen voltak akik egyetértettek az elhangzottakkal, míg mások nem. Volt olyan aki rámutatott arra, hogy ezt az egészet az NA közösség szervezte és elsősorban az NA szerveren játszók véleményét tükrözi, nem pedig a többi régió véleményét.

Opzin, a konferenciát rendező NA játékos elengedett egy megjegyzést, ami szerint a Pearl Abyss a BDO-t egy “global single-build” játéknak építi fel és a játékosok közösségének hangot kellene adniuk a többi régióban is, annak érdekében, hogy jobbá tegyük a játékot.