Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

Tegnap ugye kiveséztük az újonnan a Black Desert Online-ba érkező 57-es Rabam skilleket class-okra lebontva és egy rövid elemzéssel, hogy vajon melyikre éri meg beruházni és melyikre nem. Most folytatjuk a tegnap megkezdett listát, a fennmaradó karakterekkel.

Maehwa

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Blooming Step – Blooming + Dragon Bite
 • Blooming Stride – Blooming + Backstep Slash

Mindkét képesség Invincible hatást ad a skill használatakor és Forward Guard-ot miközben támadunk vele, viszont egyiket sem nevezhetjük jó skill-nek.

A Blooming Step ad DP buffot nekünk és DP debuffot a célpontunknak. Nagyobb mozgási távolsággal rendelkezik, mint a Blooming Stride, és mobilitási képességként használható alacsonyabb szintű grind spotokon, ahol a grindolási sebesség gyors és sokat kell mozogni.

A Blooming Stride valamivel többet sebez, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy fő DPS skill-ként használjuk. Nincsenek jelentős előnyei, de egyes játékosok ezt a képességet választják a Blooming Step helyett, ha nincs szükségük jobb mozgásra.

Wizard és Witch

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Swift Earthquake – Earthquake + Speed Spell
 • Trembling Thunder – Eathquake + Lightning Chain

A Wizard és a Witch ugyanazokkal az 57-es Rabam képességekkel rendelkeznek. Sajnálatos módon senki sem használja ezt a két skill-t.

A Swift Earthquake nem tud annyival nagyobb sebzést okozni és a Bound időtartama túl rövid ahhoz, hogy nagyobb kárt is okozhassunk vele. Nincs semmilyen előny a Swift Earthquake használatából az Awakening Flow skill-ek mellett.

A Trembling Thunder-t szinte soha sem használják PvE-ben, mert nem okoz nagy sebzést, de néha nagyobb PvP ütközeteknél azért előkerül a Super Armor és a Speed debuff miatt. Általában azonban egyiket sem használják.

Kunoichi

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Assassin’s Trail – Heart Aiming + Ninja Evasion
 • Ninjutsu: Heart Snatch – Heart Aiming + Ninjutsu: Black Moonlight

Az Assassin’s Trail használatával a Kunoichi egy csapdát állít fel, ott ahol éppen áll és hátraugrik, miközben Invincible státuszban van. A csapda láthatatlan az ellenség számára és felrobban, ha az ellenség hozzáér, de legkésőbb 5 másodperc elteltével. A robbanás által sújtott célpontok 3 másodperces stun-t kapnak. A Kunoichi fogékony a támadásokkal szemben, miközben a csapdát felállítja, így nem könnyű használni ezt a képességet a nagyméretű PvP harcok során. Azonban ha sikerül használni, akkor szép sebzést képes kiosztani.

A Ninjutsu: Heart Snatch egy olyan képesség, aminek során a Kunoichi hátravetődve kitér az ellenség elől és közben shuriken-t és kunai-t dob az ellenség felé. A skill-nek nincs semmilyen késése és az ellenség Bound hatás alá kerül. A Bound hatása túl rövid ahhoz, hogy kombókat kössünk rá, így inkább egyes kombinációk végén szokták használni, amolyan befejezésképp.

Mind a két skill-t többen is használják PvP-ben, A Heart Snatch használható PvE-ben is, de nem szükséges.

Ninja

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Illusion of Restraint – Ninjustsu: Block Jump + Ninjutsu: Shackles
 • Ninjutsu: Decapitation – Ninjutsu: Block Jump + Beheading the Dead

Mindkét képesség nagyon jó, de az Illusion of Restraint viszonylag népszerűbb a nagy AoE, gyors cast speed és a figyelemre méltó sebzés miatt. Ezt a képességet PvE-ben és PvP-ben is a kombinációk befejezésére használják.

A Ninjutsu: Decapitation szintén egy jó skill, azt leszámítva, hogy a hosszú animáció közben sérülékenyek vagyunk, mielőtt a skill valóban beviszi a sebzést. Ennek ellenére sok Ninja szereti a szép és dinamikus animációja miatt és azt mondják, hogy az animáció miatt megéri a kockázatot.

Dark Knight

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Obsidian Blaze – Wheel of Fortune + Obsidian Ashes
 • Unveiled Fate – Wheel of Fortune + Unveiled Dagger

A Dark Knight egy másik karakter, akinek nincs szüksége az 57-es Rabam képességekre.

Az Obisidan Blaze keveset sebez és hosszú a CD-je. Továbbá a betanulásához szükséges az Obsidian Ashes V, ami egy olyan skill, amit sosem használnak a Dark Knight-ok. Ez a skill nem érdemli meg a skill pontokat.

Az Unveiled Fate sem sebez túl sokat és hosszú CD-vel rendelkezik. Viszont nem kerül majd sok pontba, mivel a Dark Knight alapból rendelkezik az Unveiled Dagger képességgel. Az extra Attack Speed buff nem rossz, tehát ha van fölösleges skill pontod, csak akkor érdemes rá rakni.

Striker és Mystic

Black Desert Online – 57-es Rabam skillek. Melyik a jobb választás? 2. rész

57-es Rabam skillek:

 • Iron Fist Fury – Fist of True Strength + Fist Fury
 • Perfect Blow – Fist of True Strength + Knee Hammer/Elbow Edge

A Striker és a Mystic ugyanazokkal az 57-es Rabam képességekkel rendelkeznek. Egyik képesség sem tud nagyobb sebzést okozni, mint az Awakening képességek, tehát az Awakening használata jobb PvE-ben.

A Perfect Blow segítségével gyorsan meg lehet közelíteni a célpontot, miközben CC-t okoz PvP-ben, Továbbá mozgás közben Forward Guard effektet is kapunk. Jó kezdő lépés a Perfect Blow és Flash Step használata.

Az Iron Fist Fury képes lefedni az ellenség CC képességeit. Ha tökéletesen időzítjük, akkor az ellenség Super Armor-ja a últé és mi le tudjuk őt vinni a földre a grab kombóval. De mivel nagyon nehéz jól időzíteni vele, általában a másikat használják.

forrás: invenglobal.com