Black Desert Online – 30%-os bevételnövekedés az előző negyedévhez képest

Úgy tűnik a Pearl Abyss tudhat valamit, ugyanis a május 11-én kiadott teljesítményelemzés alapján a Black Desert Online bevételei folyamatosan nőnek.

Black Desert Online - 30%-os bevételnövekedés az előző negyedévhez képest

Az előző negyedévhez képest 30%-os bevételnövekedést ért el a játék, amivel elérte az eddig 33 milliárd WON-t. A Pearl Abyss szerint ennek a legnagyobb oka a BDO globális sikere, ugyanis ennek a nyereségnek a 80%-a a globális piacon keletkezett. A játék összesen 9,4 millió regisztrált játékossal rendelkezik a 2014 decemberi első kiadása óta. Ennek a fele, nagyjából 4,7 millió játékos 2017 és 2018 májusa között regisztrált a játékra.

Az elmúlt évben a játékosszám gyarapodása egyértelműen a játék népszerűségének tudható be az NA/EU régiókban. Ezekben a régiókban a Steam értékesítések száma májusban elérte az 1,2 milliós számot. Az ázsiai régiókban is rendkívül népszerű a játék. Thaiföldön egyes források szerint továbbra is tartja az első helyét az MMORPG piacon, több mint egy évvel a kiadása után. Japánban, ahol a játék a 3. születésnapját ünnepelte az egyidejű játékosok száma az elmúlt 3 során most volt a legmagasabb.

A játékra több mint 750 ezren regisztráltak Délkelet-Ázsiában a januári megjelenését követő 4 hónap alatt és összesen 26 szerverrel fut a játék, amik számát ötször kellett bővíteni az elmúlt hónapokban. Hasonló sikereket értek el Törökországban is, ahol nemrég indították el a játékot és a napi egyidejű játékosok száma megduplázódott a játék korai szakaszához képest.

A PC verzió sikerének köszönhetően ezen a nyáron érkezik a Black Desert Online Xbox verziója NA/EU régiókba. Emellett a Black Desert Mobile globális verzióját is elindítják idén a harmadik negyedévben, Thaiföldről indulva (korábban mondták ,hogy hozzánk csak jövőre érkezik meg, majd meglátjuk).