Black Desert Online – 2019-re várható mobilverzió, hírek a konzol verzióról és két új játék a láthatáron

Május 11-én a Pearl Abyss sajtótájékoztatót tartott a 2018-as év első negyedéves bevételeire vonatkozóan és egyben a társaság további tervei is említésre kerültek a Black Desert Online-al kapcsolatban.

Black Desert Online - 2019-re várható mobilverzió, hírek a konzol verzióról és két új játék a láthatáron

A Black Desert Online esetében a Pearl Abyss tovább csiszolja a PvP és a Life Skill tartalmakat. A második negyedévben továbbfejlesztik az enhancement rendszert, hogy a játéknak alacsonyabb belépési korlátai legyenek az új játékosok számára.

Ami a Black Desert Mobile-t illet, beraktak egy új régiót, Mediah-t a mai napon. Továbbá a közeljövőben még több PvP tartalmat kap majd a játék, mint a Conquest War és a Battlefield of Ramones. A játék globális változata is már úton van.

Ami a Black Desert Online konzol verzióját illeti, ezen a nyáron tervezik elhozni Amerikába és Európába. Egy új MMO játékuk is fejlesztés alatt áll Project K néven, valamint egy új mobil játék is Project V néven, amiket szintén idén akarnak bemutatni. A Project K PC-n és konzolon lesz elérhető FPS és AOS elemekkel. A Project V egy könnyű alkalmi MMO játék lesz, amely minden mobileszközön elérhető lesz.

Black Desert Online - 2019-re várható mobilverzió, hírek a konzol verzióról és két új játék a láthatáron

Egy kis kérdezz-felelek is volt  a sajtótájékoztatón:

Mikorra várható a Black Desert Mobile globális kiadási dátuma?

A koreai változat megjelenésétől számított egy éven belül tervezzük kiadni globálisan a játékot. A játékot mi magunk fogjuk kiadni, ahelyett, hogy külön kiadót keresnénk rá, kivéve Kínában. A BDM Tajvanon Q3-ban kerül kiadásra, csak úgy, ahogy a SEA régióba is. Azt tervezzük, hogy 2019 első negyedévében indítjuk el a BDM-et Észak-Amerikában és Európában.

Milyen elvárások vannak a Black Desert Mobile számára a globális piacon?

A Black Desert Online szolgáltatását mi magunk végezzük Tajvanon és SEA régióban és ezeken a helyeken rendkívül sikeres a BDO. A mobil MMORPG-k már trenddé váltak, így jó eredményeket várunk a BDM-től, mivel a cím már jól ismert.

Más koreai vállalatok által kifejlesztett MMORPG-k is jól teljesítenek Japánban. A Black Desert Online már Japánban is népszerű, úgy gondoljuk, hogy jó eredményeket várhatunk Japántól is.

Észak-Amerika és Európa kicsit más tészta. Bár néhány játék rendben van ezekben a régiókban, azonban az NA/EU régiókban nem igazán dominálnak az MMORPG-k. Más játékokkal ellentétben a Black Desert Online jó helyzetben van ezekben a régiókban, de sok játékos nem szereti a koreai MMORPG-ket. Azonban folyamatosan arra törekszünk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást. A BDO konzolra érkezése nyárra várható és úgy véljük, hogy ez pozitív hatással lesz a Black Desert Mobile-ra, amikor majd elindul Észak-Amerikában és Európában.

Milyen lesz az új játék és ki lesz a célközönség?

Sajnos most nem tudunk információt megosztani az új játékokkal kapcsolatban, de idén már megmutatjuk egyes részeiket. Az általános játékpiacon az MMORPG-k nem rendelkeznek széles játékos-bázissal, de a Project K egy FPS játék, amely igen nagy helyet foglal el a piacon. Várakozásaink szerint a Project K a közönség szélesebb körét célozza majd meg.

A Project V egy hétköznapi MMO lesz, amely egy olyan műfaj, amiben bízunk. A Black Desert Online célcsoportja a 20-as 30-as éveiben jár, ezért nincs sok fiatal játékos a játékban. A Project V várhatóan nagyobb játékosbázissal rendelkezik majd és több fiatal játékossal.

Van rögzített ütemterv az új játékokra? Emellett a Pearl Abyss a közelmúltban alkalmazta Minh Le-t. Milyen szerepet játszik ő a közelgő új játékokban?

Tavaly óta dolgozunk két új játékon. Eredetileg a fejlesztés befejezése az idei évre volt ütemezve, de az ütemtervet kicsit el kellett tolni, mivel a fejlesztési folyamat megváltozott és a játék sokkal nehezebb lett. Az új játékok fejlesztését felgyorsítjuk, új fejlesztők felvétele által, mint például Minh Le.

forrás: invenglobal.com