Black Desert Online – 100% Enchant Cron Stone-al és Combat Power bevezetés

A koreai Black Desert Online hivatalos oldalán megjelent néhány részlet az április 12-én érkező nagyobb frissítésről. Szóvan benne 100% enchant esélyről, Combat Power rendszer bevezetéséről és AP hatékonyságról PvE-ben és PvP-ben.

Úgy néz ki először egy új stat kerül be a játékba, mégpedig a Combat Power. A Combat Power lesz a karakterünk erejének fő mérőszáma, ami az AP, Awakening AP és DP alapján kerül kiszámításra. Ha a Combat Power-ünk több mint 680, akkor 5 DR bónuszt is kapunk, majd minden további 10 Combat Power után további 5-öt. Tehát ha 779 a Combat Power-ünk, akkor összesen 50 DR bónuszt kapunk.

Black Desert Online - 100% Enchant Cron Stone-al és Combat Power bevezetésBlack Desert Online - 100% Enchant Cron Stone-al és Combat Power bevezetés

A Combat Power 8 szinttel rendelkezik majd, amik automatikusan nőnek, amint a Combat Power-ünk elért egy bizonyos összeget. A szintek megjelennek a karakterlapunkon.

Black Desert Online - 100% Enchant Cron Stone-al és Combat Power bevezetés
képek forrása: invenglobal.com

Egy másik újdonság az enchant rendszerbe kerül majd be, aminek segítségével felhúzhatjuk a felszerelésünk szintjét 100% eséllyel. Ehhez Cron Stone-ra lesz szükség. A felszerelésünkhöz hozzáadhatunk egy úgynevezett Cron Energy-t, Cron Stone-ok segítségével és ha a Cron Energy maximális lett, akkor 100%-os eséllyel feljebb vihetjük az adott felszerelés szintjét. Ezt “Unleash” rendszernek hívják és akár TET-re is felhúzhatjuk a segítségével a cuccaink teljes nyugalomban.

A Cron Energy-nek jelenleg 4 szintje van, de további szintek is hozzá lesznek adva, így még több Cron Stone-ra lesz majd szükség, hogy elérjük a maximális szintet. A Cron Energy szintjeivel további effekteket is kapunk, viszont ha a maximálisra fejlesztés után enchantoljuk a tárgyat, akkor a Cron Energy szintje visszaáll 0-ra.

Most felmerülhet a kérdés, hogy honnan szerzünk majd több tonnányi Cron Stone-t? Nos gyártható lesz egy új tárgy az “Ancient Spirit’s Powder” segítségével, amit grindolás, víz alatti szedegetés, bányászat vagy fluid gyűjtögetés közben kaphatunk Valencia, Kamaslyvia és Drieghan területein. Simple Alchemy segítségével kell összevegyítenünk az Ancient Spirit’s Powder-t és Black Stone-t, hogy megkapjuk a Cron Stone-t.

Black Desert Online - 100% Enchant Cron Stone-al és Combat Power bevezetés

És végül az AP hatékonysága PvE-ben és PvP-ben ugyanakkora lesz. Ezzel a változással a grindolás hatékonysága Valencia után tovább növekszik majd.

A PvE egyensúly is változik majd. A szörnyek a Valencia utáni grind helyeken több AP-val és HP-val rendelkeznek majd, viszont több XP-t adnak majd és megnövekszik a drop rate-jük is. A Pearl Abyss szerint a változás oka, hogy megakadályozzák a nagy AP-val rendelkező játékosokat, hogy kisajátítsanak minden helyet.

forrás: invenglobal.com