Black Desert Mobile – Kérdezz-felelek

Érkezett egy sajtóközlemény a Pearl Abyss-tól, amiben összegezték az elmúlt időszak kérdéseit a Black Desert Mobile-al kapcsolatban. Azt az elején leszögezték – amit már eddig is tudtunk -, hogy a játék Koreában fog megjelenni először, majd ezt követően még 2018-ban számíthatunk a globális megjelenésre.

Black Desert Mobile - Kérdezz-felelek

Pontokba szedtük, amit tudtunk, hogy valamennyire átlátható legyen az egész.

 • A játék zónákra(channel)/szerverekre lesz osztva, hogy ne legyenek problémák a nagy játékosszámmal. A PC verzióval ellentétben, csak akkor találkozhatunk más játékosokkal ha ugyanazon a szerveren és zónában vagyunk. A szerverek neveiről még nem döntöttek.
 • A “Family name” nagyon fontos része a Black Desrt Mobile-nak is. Ha egyszer megcsináljuk, akkor az elkísér minket minden szerveren. Tehát ez egy egyedülálló név lesz, ami 2-10 karakter között lehet majd megadni. Természetesen terveznek olyan eseményt is, aminek keretein belül a hivatalos indulás előtt lehetőségünk lesz lefoglalni a családnevünket.
 • Az indulásnál meglévő karakterek a Warrior, Ranger, Giant, Witch és a Valkyrie lesznek. Az alap képességeik ugyanazok lesznek mint a PC-s verzióban, azonban lesznek teljesen új skillek és olyanok is, amik a mobilverzióhoz lesznek igazítva. Továbbá lesz egy Black Spirit skill, ami kizárólag a mobilverzión érhető majd el.
 • A karakterek testreszabhatósága jelenleg a legrészletesebb, ami mobiljátékban elérhető. Az arc módosításai mellett megváltoztathatjuk a haj hosszúságát és stílusát, valamint a test alakja is testreszabható. Bár vannak különbségek a mobil és a PC verzió között, még így is létre lehet hozni ugyanazt a karaktert mobilon mint amit PC-n. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy a “CustomizationData” fájl a PC verzióból nem kompatibilis a mobilverzióval.
 • A súlykorlát, amit mindannyian annyira szeretünk a játékban, megtalálható lesz a mobilverzióban is, viszont másképpen lesz alkalmazva. Ha túl is szaladunk a súlyhatáron, az nem fogja korlátozni a harci képességünk.
 • A játékosok minden kereskedést a Marketplace-en keresztül hajthatnak végre és szinte mindent be lehet majd rakni eladásra. Minden ami a Marketplace-re bekerül Silver-ért bárki megvásárolhatja.
 • Néhány játékos élvezi az RNG nyújtotta élvezetet (?), míg mások szívesebben csökkentenék a kudarc okozta fejfájást. Éppen ezért az enhancement rendszert úgy alakították ki, hogy a játékosok választhassanak, hogy milyen módon szeretnék fejleszteni a felszerelésüket. A Black Desert Mobile minimalizálni fogja az encsivel járó stresszt, hogy a felhasználók élvezhessék az alapanyagok beszerzésének folyamatát és a lehető legjobbra fejleszthessék felszerelésüket.
 • A klánok létrehozásának feltételei nem igazán nagyok, úgy vannak beállítva, hogy a lehető legkisebb esélyt adják a kamu/kihalt klánoknak. A klános tartalmat folyamatosan frissíteni akarják a kiadás után. A klánlétszám változhat még de nagyjából 30 körüli klánlétszámra számíthatunk egy frissen alapított klánban. Elérhető lesz klánbázis is, ahol a tagok lóghatnak és Guild Raid-ek is elérhetőek lesznek már a kiadás pillanatától. A Node War és Siege War későbbi frissítésekben kerül majd be a játékba.
 • A játék optimalizálása jelenleg is tart, de úgy tervezik, hogy egy Galaxy S5-el megegyező specifikációjú telefonon minden gond nélkül elfut majd a játék. Azonban mivel a játék jelenleg még mindig nem teljesen optimalizált, így egyelőre nem tudnak mondani minimális specifikációt. Azonban a közeljövőben várhatóak információk ezzel kapcsolatban.
 • A játék támogatja a Facebook és Google fiókról való hozzáférést.
 • Bár a Black Desert PC és Mobil verziója ugyanazon a motoron alapul, a különböző játékmenet miatt sok különbséget érezhetünk köztük. Ezért el kell fogadnunk, hogy két külön játékról beszélünk, még ha a DNS-e ugyanaz is. Ezért nem lesz cross-play lehetőség.
 • Nem kell aggódnia azoknak sem, akik sosem játszottak a PC-s verzióval, nem fog nekik gondot okozni a mobilverzió elsajátítása. Mindent megtesznek azért, hogy azoknak is élvezetes és könnyű legyen beilleszkedni a Black Desert Mobile világába, akik még sosem próbálkoztak korábban a PC-s verzióban.