Black Desert MobileHírekKiemeltMMORPGMobile

Black Desert Mobile – Kérdezz-felelek

Érkezett egy sajtóközlemény a Pearl Abyss-tól, amiben összegezték az elmúlt időszak kérdéseit a Black Desert Mobile-al kapcsolatban. Azt az elején leszögezték – amit már eddig is tudtunk -, hogy a játék Koreában fog megjelenni először, majd ezt követően még 2018-ban számíthatunk a globális megjelenésre.

Black Desert Mobile - Kérdezz-felelek

Pontokba szedtük, amit tudtunk, hogy valamennyire átlátható legyen az egész.

 • A játék zónákra(channel)/szerverekre lesz osztva, hogy ne legyenek problémák a nagy játékosszámmal. A PC verzióval ellentétben, csak akkor találkozhatunk más játékosokkal ha ugyanazon a szerveren és zónában vagyunk. A szerverek neveiről még nem döntöttek.
 • A “Family name” nagyon fontos része a Black Desrt Mobile-nak is. Ha egyszer megcsináljuk, akkor az elkísér minket minden szerveren. Tehát ez egy egyedülálló név lesz, ami 2-10 karakter között lehet majd megadni. Természetesen terveznek olyan eseményt is, aminek keretein belül a hivatalos indulás előtt lehetőségünk lesz lefoglalni a családnevünket.
 • Az indulásnál meglévő karakterek a Warrior, Ranger, Giant, Witch és a Valkyrie lesznek. Az alap képességeik ugyanazok lesznek mint a PC-s verzióban, azonban lesznek teljesen új skillek és olyanok is, amik a mobilverzióhoz lesznek igazítva. Továbbá lesz egy Black Spirit skill, ami kizárólag a mobilverzión érhető majd el.
 • A karakterek testreszabhatósága jelenleg a legrészletesebb, ami mobiljátékban elérhető. Az arc módosításai mellett megváltoztathatjuk a haj hosszúságát és stílusát, valamint a test alakja is testreszabható. Bár vannak különbségek a mobil és a PC verzió között, még így is létre lehet hozni ugyanazt a karaktert mobilon mint amit PC-n. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy a “CustomizationData” fájl a PC verzióból nem kompatibilis a mobilverzióval.
 • A súlykorlát, amit mindannyian annyira szeretünk a játékban, megtalálható lesz a mobilverzióban is, viszont másképpen lesz alkalmazva. Ha túl is szaladunk a súlyhatáron, az nem fogja korlátozni a harci képességünk.
 • A játékosok minden kereskedést a Marketplace-en keresztül hajthatnak végre és szinte mindent be lehet majd rakni eladásra. Minden ami a Marketplace-re bekerül Silver-ért bárki megvásárolhatja.
 • Néhány játékos élvezi az RNG nyújtotta élvezetet (?), míg mások szívesebben csökkentenék a kudarc okozta fejfájást. Éppen ezért az enhancement rendszert úgy alakították ki, hogy a játékosok választhassanak, hogy milyen módon szeretnék fejleszteni a felszerelésüket. A Black Desert Mobile minimalizálni fogja az encsivel járó stresszt, hogy a felhasználók élvezhessék az alapanyagok beszerzésének folyamatát és a lehető legjobbra fejleszthessék felszerelésüket.
 • A klánok létrehozásának feltételei nem igazán nagyok, úgy vannak beállítva, hogy a lehető legkisebb esélyt adják a kamu/kihalt klánoknak. A klános tartalmat folyamatosan frissíteni akarják a kiadás után. A klánlétszám változhat még de nagyjából 30 körüli klánlétszámra számíthatunk egy frissen alapított klánban. Elérhető lesz klánbázis is, ahol a tagok lóghatnak és Guild Raid-ek is elérhetőek lesznek már a kiadás pillanatától. A Node War és Siege War későbbi frissítésekben kerül majd be a játékba.
 • A játék optimalizálása jelenleg is tart, de úgy tervezik, hogy egy Galaxy S5-el megegyező specifikációjú telefonon minden gond nélkül elfut majd a játék. Azonban mivel a játék jelenleg még mindig nem teljesen optimalizált, így egyelőre nem tudnak mondani minimális specifikációt. Azonban a közeljövőben várhatóak információk ezzel kapcsolatban.
 • A játék támogatja a Facebook és Google fiókról való hozzáférést.
 • Bár a Black Desert PC és Mobil verziója ugyanazon a motoron alapul, a különböző játékmenet miatt sok különbséget érezhetünk köztük. Ezért el kell fogadnunk, hogy két külön játékról beszélünk, még ha a DNS-e ugyanaz is. Ezért nem lesz cross-play lehetőség.
 • Nem kell aggódnia azoknak sem, akik sosem játszottak a PC-s verzióval, nem fog nekik gondot okozni a mobilverzió elsajátítása. Mindent megtesznek azért, hogy azoknak is élvezetes és könnyű legyen beilleszkedni a Black Desert Mobile világába, akik még sosem próbálkoztak korábban a PC-s verzióban.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár