Battalion 1944 – Új térkép és grafika, jobb matchmaking és egy bajnokság

Érkezett egy új trailer a Battalion 1944-hez, ami drámai változásokkal kecsegteti a játékosokat, ráadásul már be is jelentettek egy 50 ezer dollár összdíjazású Blitzkrieg Masters bajnokságot.

Battalion 1944 - Új térkép és grafika, jobb matchmaking és egy bajnokság

A játék egy masszív átalakításon megy át a közösségi visszajelzések alapján, aminek eredményét júliusban láthatjuk majd. Ezek közé tartozik a feljavított grafika (amiről már volt szó korábban), a Wartide 2.0 és egy szezonális progressziós rendszer a BattleRank hozzáadása, játékon belül elérhető ingyenes jutalmakkal. Mindezek mellett érkezik egy új térkép is Savoia. Egy rakat egyéb módosítást is köszönthetünk majd, ami az egyensúlyi kérdésekre is kitér majd, például a fegyverekkel kapcsolatban, de még a mozgással kapcsolatban is lesznek változások. Ilyen lesz például a “bunnyhop meta” módosítása is, ami azt a rendkívül elkeserítő dolgot takarja, amikor egy-egy sarokról kinézve csak annyit lát az ember, hogy valaki nyuszi módjára ugrabugrálva lő fejbe valakit, vagy épp minket. Valamint úgy tűnik a létrára mászás problematikáját is megoldják, legalábbis erre enged következtetni az alábbi videó, amiben megismerkedhetünk a létrával.

Joe Brammer a Bulkhead stúdió vezetője szerint, a látszat ellenére baromi nehéz dolguk van a létrákkal, mivel sok hálózati és technikai kihívással kell szembenézniük a készítésük során, mivel számos hitbox probléma merül fel velük kapcsolatban. Éppen ezért sok időbe telt, mire biztonságosan be tudták rakni ezeket a játékba. Így viszont a pályáknak egy új szintje nyílhat meg és kevésbé lesznek majd lineárisak a dolgok.

Battalion 1944 - Új térkép és grafika, jobb matchmaking és egy bajnokság

A BattleRank hozzáadásával a játékosok minden szezonban egyedi skineket szerezhetnek. Ez a Béta szezonban indul majd el júliusban. Minden egyes Tier-ben (Bronze, SIlver, Gold stb) lehetőség lesz egyedi skineket feloldani a helyezésünk alapján. Természetesen a magasabb szinten szerezhető skinek ritkábbak és menőbbek lesznek.

Battalion 1944 - Új térkép és grafika, jobb matchmaking és egy bajnokság

És hogy a játék ezekkel a változásokkal készen áll egy bajnokságra? Nos valamilyen szinten biztos, de a puding próbája az evés. A bajnokságra bárki regisztrálhat ezen a weboldalon.

Battalion 1944 - Új térkép és grafika, jobb matchmaking és egy bajnokság

A bajnokság Amszterdamban kerül megrendezésre szeptember 27-30 között. Európában 5 selejtező lesz és minden selejtező után 2 csapat jut tovább az Amszterdami döntőre.

1. selejtező: Július 21-22
2. selejtező: Július 28-29
3. selejtező: Augusztus 4-5
4. selejtező: Augusztus 11-12
5. selejtező: Augusztus 18-19

Az első helyen végző csapat 30 ezer dollárt, a második helyen 15 ezer dollárt, míg a harmadik helyen végző csapat 5 ezer dollárt kap majd. A bajnokság részleteit megtaláljátok itt.