Atari VCS – Május végétől előrendelhető a konzol

Kép: GadgetFlow

Nem is olyan régen, meglehetősen hirtelen és csendesen felbukkant az a hír, hogy az Atari úgy döntött, hogy visszatér a sírból, és kiad egy új VCS konzolt. Figyelembe véve, hogy a Nintendo hasonló konzolja mennyire jól teljesített, nem csoda, hogy az Atari úgy döntött, ideje visszatérni.

Atari VCS - Május végétől előrendelhető a konzol

Tegnap tudomásunkra jutott, hogy a VCS előrendelések május 30-án kezdődnek az Indiegogo platformon, és a retro csoda ára 199 dollár lesz. Az Atari két változatot említ bejelentésében. Az Atari VCS Collector’s Edition a retro hatású fa front panellel érkezik, míg az Atari VCS Onyx egy teljesen fekete verzió. A konzol egy egyedi AMD processzort tartalmaz, Radeon grafikával, amely képes a 4K felbontásra, HDR-re és 60 képkocka / másodperces teljesítményre.

Atari VCS - Május végétől előrendelhető a konzol

Az Atari szerint a kiszállítások 2019 tavaszán kezdődhetnek. A konzol előrendelését eredetileg tavaly év vége felére tervezték, de az utolsó pillanatban elhalasztották.  Már az is kiderült, hogy az Atari VCS elhozza nekünk a régi klasszikusokat az Atari Vault-on keresztül, de az új játékok listáját még nem fedték fel.