Ashes of Creation – Battle Royale mód, csaló játékosok kezelése és sok más a legfrissebb streamben!

Már javában tart az Alpha 1 az Ashes of Creation-ben és a legújabb streamben mindenki betekintést nyerhetett egy battle royale módba is, de egyéb infók is napvilágot láttak.

Ashes of Creation - Battle Royale mód, csaló játékosok kezelése és sok más a legfrissebb streamben!

A mai streamen nem sokat tököltek és rögtön belevágtak a közepébe. Ez pedig egy battle royale mód bemutatása volt, ami jelenleg szerves részét képezi az Alpha 1 szakaszban történő masszív PvP és action combat tesztelésnek. Magához a battle royale módhoz egy komplett történetet is írtak, de ami talán lényegesebb az maga a játékmód. A BR mód a teljesen “hagyományos” BR elemekre épül. Nagy terület, fellelhető erőforrások, egyre jobban szűkülő pálya és a “csak egy maradhat” vonal megléte. Magának a BR módnak a létrehozása egyáltalán nem hátráltatja a játék eredeti ütemtervét, mivel nem számít akkora munkának, mint azt gondolhatnánk. A létrehozásának okai pedig, hogy további adatokat gyűjthessen az Intrepid a PvP-k során, valamint még több tekintet érje a játékot magának a Battle Royale műfaj népszerűségének hála, és persze hogy még több móka és kacagás üsse fel a fejét a teszt során.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Battle Royale mód a végleges verzióba is bekerül-e. Felmerült a kérdés, hogy az a kameranézet, amit a videóban láthatunk, a végleges verzió, avagy sem. A válasz az, hogy nem. Ez kifejezetten a BR felállásra lett beállítva. A végleges játékban változtatható lesz a kameranézet is. Az NDA október 5-e körül szabadul majd fel a játékról, megteremtve a lehetőséget ezáltal a streamereknek, hogy boldogan közvetítsenek a játékból.

Ashes of Creation - Battle Royale mód, csaló játékosok kezelése és sok más a legfrissebb streamben!

Szóba kerültek a klánok is, amelyeknek lehetősége lesz passzív képességet megszerezni, vagy növekedni. Ez azt jelenti, hogy nem minden klán lesz képes automatikusan felmenni 300 főig. Ha egy klán el akarja érni a 300 fős határt, akkor bővítésre lesz szüksége. Ha egy klán kisebb akar maradni, akkor választhat passzív harci képességek közül, illetve bizonyos képességeiket megnövelhetik. Ezekről még nincsenek részletesebb információk. Ennek köszönhetően viszont a kisebb klánok képesek lesznek felvenni a harcot a nagyobb klánokkal, mivel a nagyobb klánok többen lesznek ugyan, de a kisebb klánok élvezhetik a passzív képességek nyújtotta előnyöket. Lesz reputációs pont rendszer, amiről szintén nem sokat tudni, azon kívül, hogy speciális Node-okba fektethetjük majd, ahol a klán ház található, amelyekkel mindenféle előnyhöz juthatunk a Node-on belül. Új küldetések nyílnak meg, új áruk válnak hozzáférhetővé és így tovább.

Szóba kerültek a hajók is, illetve hogy mikor láthatjuk azokat. A válasz az volt, hogy az Alpha 2-ben. Az egyéb rendszerek is szóba kerültek, valamint azon játékosok, akik megpróbálják megkerülni ezeket a rendszereket. Az Intrepid masszívan fel van szerelkezve MMO játékosokkal a csapatukon belül, ezért remélhetőleg elég jól rálátnak majd a különböző sebezhetőségi pontokra a játék különféle rendszerein belül. Néhány rendszert majd tesztelniük kell, hogy biztosan senki se tudjon huncutkodni, azonban ha valaki megteszi, akkor büntetésre is számíthat. Itt kerültek szóba a csalók. Mi történik a csalókkal? A válasz szerint attól függ, hogy mit csinált pontosan az illető. A nagyobb dolgokért permaban jár majd. Ezekbe elég sok minden beletartozhat, ezért remélhetőleg sokakat elriaszt majd a csalás gondolatától.

Felmerült az a kérdés is, hogy az Ashes of Creation igazából az end-game tartalomnál kezdődik majd? A válasz egyértelmű nem. Az Intrepid szerint az utazás az end-game tartalomig is rendkívül fontos. A Node-ok felszintezése is időbe telik, ahogy minden más is. A játékosok jutalmazva lesznek mindenért, amit csinálnak és itt nem arra kell gondolni, hogy mindenki kap egy HP potit mert ügyes volt. Itt arra kell gondolni, hogy a jutalmunk maga a játék fejlődése és előrehaladása lesz, ami által további elérhető és felfedezhető tartalmak nyílnak majd meg előttünk.

Ha további hírekre vagy kíváncsi, akkor bátran dobj egy likeot az Ashes of Creation Hungary Facebook oldalunkra is és csatlakozz a csoportjába. Nem fogunk megharagudni érte.