Ascent: Infinite Realm – 2019-ig nem lesz végleges verzió nyugaton?

A Tera és a PUBG alkotójának legújabb játéka az Ascent: Infinite Realm úgy tűnik idén már nem lép a nagy nyilvánosság elé végleges formájában. De azért nem kell megijedni.

Ascent: Infinite Realm - 2019-ig nem lesz végleges verzió nyugaton?

A legújabb kedvenc steampunk MMORPG-nk jövőjéről egy rövid bekezdés erejéig esik szó a gamesindustry.biz cikkében, amiben a Kakao Games Europe vezérigazgatóját Min Kim-et interjúvolták meg a cég terveivel és jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Megtudhatjuk tőle, hogy a Kakao Games-nek nagyobb elismerésre/névre/respektre van szüksége ahhoz, hogy a nyugati piacokon belül jó minőségű játékokat adhassanak ki. Példaként a Blizzard-ot hozza fel, hogy meg sem közelítik az ő szintjüket, ezért annak az esélye, hogy jó minőségű játékokat tudjanak nyugaton vinni a Kakao Games-nek jobb névértékre van szüksége. Ugyanakkor megjegyezte, hogy arra is nagyon oda kell figyelniük, hogy mihez adják a nevüket. Így szerencsére az A:IR-ről sem gondolhatjuk, hogy a “ha ló nincs jó a szamár is” esete áll fent.

“Ha az A:IR egyszer sikeres lesz, szeretném megfontolni fejlesztők beszerzését a nyugati piacokon”

A Black Desert Online sikeréről például azt mondja, hogy a koreai piacon minden vállalat úgy véli, hogy a játék globális sikere kivételes és egyben szokatlan is, még a saját központjuk is meglepődött a Black Desert Online globális piaci sikerein.

És itt jön a számunkra lényeges pont. Kim számára, az egyik módja annak bizonyítására, hogy felnőttek a feladathoz, hogy két nagy sikerű nemzetközi játékot mutassanak be egymás után, amire szerinte csak páran képesek az ipar legnagyobbjain kívül. A Kakao Games esetében ez azt igényelné, hogy az A:IR megfeleljen az elvárásoknak, de a Bluehole által készített játék csak 2019-re várható. Nos igen. Ez annak fényében, hogy 2018 Q1-re ígérik az első bétát valóban érdekes. Természetesen a nyugati kiadásról beszélünk még mindig, hiszen Koreában már decemberben elkezdődtek a béták.

Aggódni nem kell, hiszen végleges megjelenésről beszélünk, ettől még nyár elején, vagy végén kiadhatják korai hozzáférésben. Ha meg nem, akkor addig is elleszünk majd a Bless-el, ha végre hajlandóak lesznek kiadni.

Ha téged is érdekel a játék ne felejtsd el likeolni az Ascent: Infinite Realm Hungary Facebook oldalát, ahol korábbi híreket és leírásokat is találhatsz valamint mindig értesülhetsz az újdonságokról. Csatlakozz be Facebook csoportunkba is, hogy együtt építhessük a közösséget.