Archeage – Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

Koreában elstartolt július 5-én az Archeage legújabb frissítése, ami a Hiram nevet viseli, de úgy általában csak 5.0-nak hívja a köznyelv.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

A frissítéssel számos újdonság érkezett, többek közt új terület, megnövelt Ancestral szintek, átdolgozott Tempering, Boss Gear Awakening és különféle egyéb kiigazítások, no meg egy új Hiram felszerelés. Nézzük egy picit részletesebben. De csak egy picit.

A rejtett korban összeállt tizenkét hős és létrehozott egy legendás expedíciót azzal a céllal, hogy megtalálja a Kertet, a világ szülőhelyét. Sajnálatos módon a nagy vándorlás során az összes Auroriában található mana kimerült és ennek eredményeképp az expedíció befejezetlen maradt és a mitikus kertet sem találták meg. Miután az Archeum energiája az Új világból (Nuia és Haranya) szépen lassan áthaladt Auroriába a Kertet még inkább elérhetetlenné tették az Archeage civilizációi. De ezen idő alatt egy titokzatos hatalom emelkedett a Kertben. A Kirvatha (vagy ahogy a mi változatunkban ismert, a Corrupted ahonnan a Hiram felszerelés esik) észrevette és elkezdett gyülekezni a környéken.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

A Kert ma a Hiram-hegységként ismert területen fekszik, ahol az ősi civilizáció maradványai is megtalálhatók. A Hiram-hegység nyugati részén minden eltűnt a nagy migráció óta. A hegyeket hó fedi és csak az elhagyatott struktúrák emlékeztetnek a hajdanán nagy hiramiakra. Van egy épület, amely kiemelkedik a többi közül. Ez egy szentély az Anyának, a Nui istennőnek. A hiramiai túlélők egy próféciát hagytak itt hátra, amely a legnagyobb harcos ébredéséről szól.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

A nagyobb regionális terület Hiram Mountain Range. A nyugati része a Hiram Mountains, amely most került hozzáadásra Koreában. A Kirvatha egyes tagjai jelen lesznek ebben a térségben, valamint egyéb semleges lakói is vannak a területnek. Mivel a Hiram-hegység annyira közel van a kerthez, ezért egy különleges energia töltötte fel a területet, ezáltal létrehozva egyedi ásványi anyagokat, amelyek segítségével különleges fegyverek és páncélok hozhatóak létre (Ezek az új Hiram felszerelési tárgyak).

Az új Hiram felszerelési tárgyakat Epic szintig lehet szintetizálni és valamivel jobbak lesznek, mint a Mythic Ayanad felszerelés, ha teljesen szintetizálva vannak.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

A fent említett új régióban, a Hiram-hegységben élő szörnyek különféle Ancestral szinteken mozognak, de ezek nem csak 1-7-ig terjednek. Ezzel a frissítéssel az XLGAMES megnöveli az Ancestral szinteket 7-ről egészen 34-re. A szörnyek, amik a Hiram-hegységen belül jelennek meg ezen tartomány között mozognak és az XL szerint sok XP-t is adnak. Mivel a szinthatár ilyen drámai módon emelkedett, csökkentették a szintenkénti szükséges XP mennyiségét, hogy ne legyen kínszenvedés elérni a 34-es Ancestral szintet. Továbbá az XL eltávolította azokat az elemeket, amelyek szükségesek voltak az Ancestral szintek megnyitásához, így az egyetlen követelmény, hogy elérjük a szükséges XP küszöböt.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

Amikor az Ancestral szintek megjelentek, nem adtak bónusz statokat, csupán felszabadították az Ancestral képességeket. Az XL a júliusi frissítéssel ezt megváltoztatta és bizonyos mennyiségű PvP alapú statot kapunk az Ancestral szintjeink mellé. Ezek a következők szintenként:

  • 20 Resilience
  • 10 Toughness
  • 0,1% Reduced Damage
  • 0,05% Accuracy

Mind a 34 Ancestral szintért cserébe összesen 680 Resilience, 340 Toughness, 3,4% Reduced Damage és 1,7% Accuracy-t kaphatunk.

Továbbá az XLGAMES ígéretet tett, hogy ugyan nem ezzel a frissítéssel, de valamikor augusztus körül új Ancestral skillek érkeznek majd 10-es szintre.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

Ami a temperinget illeti, egy viszonylag véletlenszerű folyamat volt és nagyban támaszkodott az item shop-ra is. Az XL újratervezte ezt a rendszert, hogy inkább grind-központú és progresszió-alapú rendszer legyen.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés
Kép forrása: omnom.io

A Temperinget most a fent látható kezelőfelületen végezhetjük olyan anyagokkal, amelyeket azt Aurorián található mobokból szerezhetünk meg. A fegyvereket már akár +20-as szintre is vihetjük. A Tempering most egymás után történik, nem pedig véletlenszerűen és nem csupán néhány alkalommal élhetünk a lehetőséggel, hanem egészen addig csinálhatjuk, amíg el nem értük a kívánt eredményt. Érdemes figyelni a Destruction, Downgrade és Crystallization értékekre is.

Van még itt nekünk a Boss Gear Awakening. Az XL szerint sok játékos szereti használni a Boss felszereléseket a speciális képességek és passzív képességek miatt. Azonban elég nehéz felhúzni ezeket a tárgyakat, mivel elég könnyen törnek Divine után. Az XL ezért szintetizálhatóvá tette ezeket, így más tárgyak felhasználásával szintezhetjük ezentúl ezeket a Boss holmikat.

Annak érdekében, hogy végrehajtsuk az Awakening-et és lehetővé tegyük a szintetizálást rajta, először egy Boss Awakening Scroll-t kell csinálnunk, amihez 12 Honorforged Medal és 12 Red Dragon Spinal Ridge kell.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

Történtek továbbá némi felszerelés kiigazítások a cuccokon lévő alap statokkal. Összességében elmondható, hogy a Boss felszerelések értékei enyhén javultak, ahogyan az Ayanad felszereléseké is. Ezen kívül a Tier 2 Mistsong fegyvereket úgy állították be, hogy valamivel rosszabbak, mint az Ayanad felszerelés.

Archeage - Megérkezett Koreába az 5.0, azaz a Hiram frissítés

Nos ennyi lenne nagy vonalakban.