Archeage – Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

Ha minden igaz július 27-én indul a 4.0 az Archeage koreai szerverein. Mark az omnom.io oldalán egy elég figyelemreméltó leírást eszközölt az újdonságokról. Ebből szemezgettünk mi is egy kicsit.

NAVAL ARENA

A Naval Arena-t az XLGAMES már 3.5-re beígérte, de sajnos ebből nem lett semmi. A Naval Arena-ról egy korábbi cikkünkben megemlékeztünk így erre nem térnék ki. Mark megígéri, hogy ő is hamarosan jelentkezni fog egy részletes leírással, ha így lesz mi is újra elővesszük a témát.

CROSS-SERVER ARENA

Bevezetésre kerülnek a szerverek közti arénák. Így végre mindenki élvezheti a gyors bejutás örömeit, függetlenül attól, hogy milyen populációjú szerveren játszik. A szerverek közti integrációban benne lesz a Gladiator Arena, Sparring Arena, Skirmishing Arena, Free for All Arena és a Naval Arena. Egyedül az 5v5 Arena nem szerepel a listán. Senki sem tudja, hogy miért.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

ARÉNA VÁLTOZÁSOK

Felújításra kerülnek a leggyakrabban használt Arénák, köztük a Gladiátor Arena (Unbalanced 1v1) a Sparring Arena (Balanced 1v1) és a Skirmisher Arena.(Balanced 3v3)

Balanced Arena változások

A Balanced Arena jelenlegi rendszere úgy néz ki, hogy a játékos kiválasztja, hogy milyen class szeretne lenni például támadó vagy védekező Priest. Minden class-nak bizonyos tulajdonságai vannak és egy fixen beállított páncélkészlet.

Az új frissítéssel az XLGAMES arra törekszik, hogy javítsa a rendszer által létrehozott egyenlőtlenségeket és merevséget. A Balanced Arena-ban a class kiválasztás most három lépésből fog állni.

  • Először ki kell választani hogy milyen típusú páncélt szeretne magán tudni a játékos. Cloth / Leather / Plate.
  • Majd a fegyvert kell kiválasztania. One-Handed Weapon and Shield / Dual Weapons / Two-Handed Weapon
  • Ez után ki kell választania, hogy milyen statokkal és értékekkel szeretne játszani. One-Handed Weapon + Shield Statok / Two-Handed Weapon Statok

Az XLGAMES reméli, hogy ez az újítás elég izgalmat hoz majd a Balanced Arena-ban. Az Archer statok hiányoznak a listából és az XLGAMES nem említi ennek az okát. De gondolom a Two-Handed Weapon statoknál különbséget tesz majd egy két kezes kard és egy íj között.

Arena Térkép változások

Az XLGAMES álláspontja szerint a régi aréna területe az 1v1 és a 3v3 számára túlságosan nagyok és elavultak. Ebből kifolyólag kicsit feltupírozták a kinézetét és sokkal kisebbre vették a területét.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

AZ ÚJ PVP VALUTA – KYRIOS MEDÁL

Az egyik legnagyobb probléma, ami a játékosoktól érkezett, hogy a PvP valuták farmolása túl sok időt vett igénybe. Ezért az XLGAMES fogta magát és a Warrior Medált és a Honor-t összevonta egy új fizetőeszközre a Kyrios Medálra. Ennek eredményeként a Warrior Medálok teljes mértékben eltűntek a játékból és a Honor pontból vehető tárgyak egy jó része is átkerült a Kyrios Medál fennhatósága alá.

Az alábbi képeken látható a teljes Kyrios Medálból vásárolható tárgyak listája. Kattints rájuk a nagyításhoz.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

Mielőtt valaki kérdezné a 10,000 Kyrios Medálba kerülő tétel nem más mint az új hajó a Turtle Ship.

TURTLE SHIP

A Turtle Ship egy középkori/reneszánsz korabeli koreai hadihajó volt, amely erősen páncélozott és nehezen megközelíthető volt. Azzal az el nem hanyagolható dologgal büszkélkedett, hogy nagyon sok ágyú szállítására volt képes és iszonyú tűzereje volt. Éppen ezért tökéletes ellentéte volt az akkori hajóknak.

A Turtle Ship tervrajzát Kyrios Medálból vehetjük meg. Méghozzá 10,000-ből. Egy másik lehetőséget is említ az XLGAMES, mégpedig a tenger mélyén elrejtett fragmenteket, amikből szintén össze tudjuk rakni a tervrajzot. Ha minden igaz Dahuta Dungeon környékén lévő kis korsók összetörésével is lehet szerezni, de persze nem valami jó eséllyel.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok! Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

A hajó mindkét oldalán 7-7 ágyúnyílás van, így összesen 14 ágyúval lehet felszerelni. Jelenleg a legnagyobb ágyúkapacitással az Enoan Galleon rendelkezik a maga szintén nem csekély 10 ágyújával. Ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. A képeken az is látszik, hogy a hajótest igencsak jelentős része fedett, ezért a hajóra való behatolás eléggé nehezen kivitelezhető lehet. A második kép utolsó szeletén látszik, hogy nincs fenn a tető a hajón, úgyhogy talán a kapitány manuálisan nyithatja vagy zárhatja le a hajó tetejét. De mindez egyenlőre csak szimpla spekuláció.

Egyenlőre nem ismert, hogy a hajó vitorláját vagy az orrszobrot lehet-e másikra cserélni. A hajón evezők is láthatók de ezek több mint valószínűleg csak kozmetikai elemek.

TRADE VÁLTOZÁSOK

A labor költséget csökkentették a Blue Salt Brotherhood Trading Post pakkjainak. Ha több pakkot veszel nagyobb lesz a hasznod is, ha kevesebbet akkor kevesebb (gondolom itt a pakkonkénti haszonra gondol). Ez még egyenlőre nem teljesen tiszta, hogyan működik. Viszont ez ösztönözni fogja az embereket, hogy még több pakkot hordjanak.

A Royal Seeds megszerzésének esélye megnő és már Koreában is megvásárolható a Vocation Store-ból, csak úgy mint nálunk. A pakkokhoz felhasználható szerves alapanyagok is megvásárolhatóak már a Vocation Store-ból. És végül lesz egyfajta balanszolás az alap pakkok között (Fabric, Leather, Stone, stb.), de erről egyenlőre nincsenek részletek.

RAID VÁLTOZÁSOK

Korábban elégnek érezték az 50 embert egy raid-en belül, de ez mára megváltozott. Az XLGAMES meg is hozta a megoldást a problémára. Mostantól 100 ember fér bele egy raid-be. De nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk.

Az új rendszer lehetővé teszi a raid vezetők számára, hogy egyesítsenek két 50 fős raidet. Ehhez az egyik raid vezetőnek be kell invitálni egy másik raid vezetőjét a sajátjába. És ha úgy van kedve bármikor meg is válhat a másik raid-től. A képen is látszik a folyamat eredménye. Egyszerűen csak egy kis fülecskét ad hozzá a már meglévőhöz, ezáltal egyszerűsítve meg a 100 ember kezelését.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

FELSZERELÉS VÁLTOZÁSOK

HALCYONA NECKLACE

A Warrior Medálok eltávolításával felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a Halcyona Necklace sorsa. Talán Kyrios Medálokkal kell majd legyártani? A Válasz az hogy nem. Ezen felül az RNG faktort is eltávolították úgyhogy most a dolog inkább a Honor farmolásról fog szólni és nem a vak szerencséről. Honorforged Medálra lesz szükség a nyaklánc tovább gyártásához.

Ahogy a képen is látszik a Tier 12-es nyaklánchoz szükségünk lesz a Tier 11-es nyakláncra, 55 db Honorforged Medálra és 20 db Starlight Archeum Essence-re.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

ERENOR PÁNCÉL VÁLTOZÁSOK

Az Erenor páncélok egyedülálló bónuszokat tartalmaznak, amik az Erenor Lunafrost-tól függenek. A 4.0-ban az XLGAMES a bónusz hatásait megnöveli 5%-al minden egyes Erenor tárgyon. Ezen kívül az Erenor Lunafrost hatások is kiegyensúlyozottabbak lesznek, valamint három darab új Lunafrost is hozzáadásra kerül.

OBSIDIAN VÁLTOZÁSOK

A 4.0-ás frissítésben az Obsidian felszerelések útját a gyártás során már akkor is ki lehet majd választani, ha azt már megtetted korábban. Ez a rendszer megkönnyíti az Obsidian tárgyak eladását és megvételét.

A TITLE RENDSZER VÁLTOZÁSAI

A 4.0-ban már lesz rá lehetőség, hogy a játékosok kiválaszthassanak maguknak egy title-t és külön mellé egy title effektet egyénileg. Tehát ezzel a rendszerrel egyidejűleg lehet rajtad például a Legendray Assassin title de a Great White title bónusza.

Ennek a kivitelezésére egy teljesen új felület áll majd rendelkezésre. Minden title-nek lesz egy fokozata és adni fog egy bizonyos mennyiségű tapasztalati pontot a megszerzése. Ha megszerezted a kellő mennyiségű tapasztalati pontot, akkor szintet lép ez a title felület. A maximális szint 5.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

Az alábbi képen ikonokat láthatsz, amit a title-vel együtt használhatsz. Újabb ikonok nyílnak meg, ahogy nő a title szinted.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

A FOLIO ÚJRAGONDOLÁSA

A Folio zavaró és nehezen kezelhető az új játékosok számára (is). Az XLGAMES felismerte ezt és teljes egészében újratervezte azt, annak érdekében, hogy megkönnyítse a használatát és részletesebbé tegye. A Folio már rendelkezik egy automatikus kiegészítő funkcióval is a keresési sávban.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

HONOR, VOCATION ÉS GILDA STAR VÁLTOZÁSOK

A Warrior Medál eltűnésével, sok küldetés okafogyottá válna, viszont a Warrior Medál szerepét átveszi a Honor pont ezeknél a küldetéseknél. 1 Warrior Medál = 100 Honor pont értékben. Mivel ezáltal rengeteg plusz Honor ponthoz lehet jutni ,az XLGAMES úgy döntött, hogy sok már meglévő Honor pontos küldetés jutalmait csökkenti. Ahogy a Vocation pontos küldetésekét is.

A Merit Badge-k szintén elavultá válnak és helyüket a Gilda Star veszi át, 1 Merit Badge = 2 Gilda Star arányban.

A Honor Store-ban vásárolható tárgyak közül néhány átkerül a Kyrios Medal Store-ba.

A Honor Store is megváltozott az alábbi képeken látható módon.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

EGYÉB VÁLTOZÁSOK

GEAR SCORE VÁLTOZÁSOK

A játékosoknak már elérhetővé válnak mérföldkövek, amiket a Gear Score-juk növelésével érhetnek el, ezzel is motiválva őket a játékra. Minden alkalommal mikor elérkezünk egy mérföldkőhöz valamilyen jutalmat kapunk.

Archeage - Indul a 4.0 Koreában lássuk mik az újdonságok!

MISTMERROW VÁLTOZÁSOK

A Mistmerrow jelenleg a pontok szempontjából egy annyira összetett rendszerrel rendelkezik, hogy senki sem érti az egészet. Az XLGAMES úgy változtatta meg a rendszert, hogy minden alkalommal, amikor megsemmisül egy torony mindenki egy meghatározott pontot kap, amely nem változik attól függően, hogy mennyi idő van még hátra.

BOSS VÁLTOZÁSOK

Ha egy Boss megjelenik Nuia-n vagy Haranya-n, akkor az adott régió automatikusan War státuszba kerül, lehetőséget adva a játékosoknak arra, hogy alaposan megküzdjenek egy-egy Boss-ért.

DUNGEON VÁLTOZÁSOK

Néhány tárgyat kivesznek a dungeon-ök drop-jából és a felszerelési feltételek is növekednek néhány dungeon-nál. Az Abyssal Shard-ot és az Abyssal Crystal-t úgy állították be, hogy megkönnyítsék a farmolásukat. Most már egyenlő esélyben kerülnek szétosztásra a raid-en belül.

Mistsong-ban most már kis eséllyel kieshet Aria’s Autograph is.

Sharwind Mines és Palace Cellar megszűnik.

WIDE MÓD ÉS IDŐJÁRÁS BEÁLLÍTÁSOK

A Wide mód lehetővé teszi, hogy 150%-al szélesebb legyen a látómező, így a játékosok többet láthassanak a maguk körül lévő világból. Lehetőségünk lesz kikapcsolni az időjárási effektet is.

VEGYES

Már lesz lehetőségünk három emeletes Nuian kastélyt is építeni.

Kapunk négy új férfi hajstílust és kettő nőit.

A Lunagemek ezentúl megjelennek az Encyclopedia-ban

Az imaging-hez szükséges Fusion Alembic mennyisége jelentősen csökkent