ArcheageHírekKiemeltMMORPG

Archeage – Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Csak úgy, ahogy a 4.0-nál most is szeretnénk beszámolni a várható változásokról az Archeage 4.5 esetében, mikor még messze jár tőlünk. Segítségül ismét Mark cikkét hívjuk az omnom.io oldalról.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Január 4-én Koreában elindult az Archeage legújabb frissítése a 4.5. Ez számos újítást és változást hozott a játékba, úgy mint a skillek teljes átvizsgálását és komoly módosítását, új boss rendszert, a pet-ek változásait és egy ígéretet az XLGAMES-től, ami szerint az átlagember számára egy átfogó javulást eredményez ez a frissítés. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a változások jelenleg csak és kizárólag Koreában érvényesek és nem tudhatjuk előre, hogy a ‘jószándékúTrion’ milyen változásokat fog eszközölni rajta mire hozzánk is eljut.

A 4.5-ben új tárgyak is érkeznek például Tier 3-as Lunagem-ek és új típusú Lunagem-ek kifejezetten a Wrist páncél, Eternal Halcyona Necklace fejlesztéséhez. Valamint a képesség, hogy az Erenor köpenyt Eternal-ra fejlesszük.

Csak a sealed Lunagem-ek lesznek értékesíthetők bármilyen formában. Az Unsealed Lunagem-ek bound-osok lesznek, de a Transmuter használatával újra értékesíthetővé tehetjük ezeket.

Regrade változások

Ismét növekedtek a regrade esélyek a 4.5-ben az alábbi táblázat szerint.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
képek forrása: omnom.io

Nem sikerült a Regrade? Ez történik vele.

Az XL megváltoztatta a gyártott tárgyak sikertelen regrade-kor várható következményeit Illustrious-tól egészen Ayanad-ig Celestial vagy afeletti osztály esetében. Mostantól betörés helyett a tárgy egy speciális formába kerül, amit hívhatunk Damaged formának. Ebben a formában már nem lehet tovább regrade-elni vagy gyártással továbbfejleszteni. Azonban továbbra is el tudjuk adni a Damaged felszerelést, vagy Synthesizing során ugyanolyan hatásfokkal felhasználhatjuk mint a teljesen normális felszereléseket.

Íme egy kép egy Damaged Epic Ayanad Mountain Dagger-ről, amin minden érték ugyanolyan, mint a hagyományos verzióján, de nem fejleszthető tovább semmilyen formában.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Boss változások

A 4.5-ben az XL megkezdi a nyílt világú Boss raid-ek átdolgozását, annak érdekében, hogy még élvezetesebbé és vonzóbbá tegyék az átlagos játékosbázis számára. A Kraken-el és a Red Dragon-al kezdik. A cél a szórakozás növelése és annak elérése, hogy egy átlagos játékosnak is lehetősége legyen ezeken a raid-eken megjelenni. Az XL szerint az erősebb klánok monopolizálják jelenleg ezeket a tartalmakat, ami rendkívül szórakoztató lehet ezeknek a klánoknak, viszont mindenki mást elidegenít a játék ezen tartalmától.

A frissítéssel megkezdik a hatalmi egyensúly átállítását a különböző frakciók és nemzetek között annak érdekében, hogy a gyengébb játékosok számára is biztosított legyen a játéktér.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az átdolgozás először a Red Dragon-ra és a Kraken-re lesz alkalmazva, de az XL azt tervezi, hogy a későbbiekben Morpheus-ra és a Leviathan-ra is kiterjesztik a változást.

Boss-ok helyváltozásai

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Elite mobok

Ha a fenti táblázatban levő valamelyik Boss meghal, amikor a saját területükön épp War van, akkor megjelennek speciális Elite mobok, amelyek ugyan gyengébbek mint maga a Boss, viszont új, értékes zsákmányt dobálnak.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az egyik új dolog, amit ezek az Elite szörnyek dobni fognak, az egy új típusa a Larceny Chest-nek, amit Golden Key-el lehet kinyitni. Ezek az új ládák jobb dolgokat fognak dobni, mint a korábbi verzióik, például Tier 1 Lunagem-eket. Az új kulcsok receptjei pedig az alábbiak.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Boss Petek

Az XL a 4.5-ben új rendszert vezet be a Pet-ek számára a Boss Pet-eket. Ezek olyan Pet-ek vagy Mount-ok lehetnek, amiket egy speciális tárgyból szerezhetünk, amik speciális Boss-okból esnek. Az első Boss Pet a Red Dragon-ból szerezhető Karkasse Ridgeland-en. A Red Dragon némi eséllyel dobhat egy Red Dragon Heart-ot, amivel a játékosok képesek lesznek használni az új Red Dragon Pet-et.

Marianople-ban és Austera-ban található egy speciális Dragon Trainer NPC, aki segít az új pet létrehozásában. Ezt az új Boss Pet-et kizárólag a speciális drop tulajdonosa hozhatja létre, viszont más játékosok is segíthetnek ebben különböző nyersanyagok hozzáadásával.

A Red Dragon létrehozásakor a játékos megkaphatja a sárkányt más színekben is. Ezek a színek lehetnek zöld és fekete is, amik színüktől függően más-más képességekkel rendelkeznek.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az XL arra számít, hogy ez a Boss Pet befolyásolni fogja a raid vs raid PvP-t a Pet készségeinek használatával. A Red Dragon Pet képességei még nem véglegesek és az XL még nem is mutatta be őket, azonban úgy tűnik Mount-ként is funkcionálnak és lehet majd repülni velük.

Ha egy játékos megszerez egy ilyen Boss Pet-et, a képességei 30 napon át működnek majd. Ez után nem lehet majd használni a képességeit, azonban valamilyen módon újra lehet majd aktiválni ezeket. Ez a mód jelenleg még ismeretlen.

Trade változások

Az éppen Conflict vagy War alatt lévő zónákon keresztül zajló trade az mindig is kevésbé volt közkedvelt, mint a nyugodt békés kocsikázgatás az éppen békeidő alatt álló zónán keresztül. Az XL változtatni akart ezen, úgy hogy bevezették a kizárólag Conflict és War időszakban kapható Trade Pack-okat, ezzel is ösztönözve az Open World PvP-re az embereket. Természetesen a nagyobb kockázattal nagyobb nyereség is jár.

Auroria gear változások

A 4.5-el már nem esik többé Auroria felszerelés Auroria-n. Ehelyett esik Illustrious Basic fokozaton, ami kicsit megkönnyíti a gyártási folyamatot is.

Craft változások

A 4.5-ben az Illustrious alatti fokozatok megszűnnek, ezért a jelenlegi Apprentice’s → Artificer’s → Illustrious → Magnificent → Epherium → Delphinad → Ayanad → Erenor sorrendet átveszi a Illustrious → Magnificent → Epherium → Delphinad → Ayanad → Erenor sorrend.

A gyártás során legyártott nagyobb Tier-ű tárgyak már egy jobb fokozatba is lépnek.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

A Delphinad és az alatt levő felszereléseknél a szükséges alapanyag mennyiségét is csökkentették. Az Erenor tárgyak szintetizálásához szükséges XP mennyiség is csökkent.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Obsidian craft változások

Az XL úgy döntött, hogy az Obsidian felszerelések előrehaladásában már nem szükségszerű a T1-ről indulni, hanem a T1 és T2 Obsi-t kiváltja az Illustrious és a Magnificient. Tehát eddig így nézett ki a dolog.

Tier 1 Obsidian → Tier 2 Obsidian → Tier 3 Obsidian → Tier 4 Obsidian → Tier 5 Obsidian → Tier 6 Obsidian → Tier 7 Obsidian

Most pedig így.

Illustrious → Magnificent → Tier 3 Obsidian → Tier 4 Obsidian → Tier 5 Obsidian → Tier 6 Obsidian → Tier 7 Obsidian

Az így elavultá váló Tier-ek becserélhetőek Mirage Islen a megfelelő NPC-nél 4.5-ben.

Crafting Commision rendszer

Jártál már úgy, hogy nem volt elég laborod vagy tudásod egy-egy tárgy legyártásához és másnak kellett odaadnod az alapanyagaid hogy legyártsa neked? Aztán vagy visszakaptad vagy nem. Az XL csak ezért kitalált egy rendszert, ami ezt a “vagy nem” részt hivatott kizárni.

Az új rendszerben a játékosnak először össze kell gyűjtenie az összes szükséges alapanyagot, majd az új felületet megnyitva létrehozni egy tételt, bizonyos pénzmennyiséggel megspékelve.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Ha ezzel megvan, akkor ez kikerül egy hirdetőtáblára, ahol más játékosok adott időn belül elkészíthetik ezt és felmarkolhatják érte a pénzt. Végül aki kirakta a hirdetést megkapja a készterméket.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Életminőség javító változások

Az AH-t érintő változások

Ugye milyen rossz az, amikor kéne nekünk 10 Stone Brick de csak 100-asával van bent az AH-ban? Nos ez mostantól kezdve nem jelent majd problémát, hiszen a 100-ból akár 10-et is megvehetünk.

Továbbá némi ráncfelvarrást kapott az AH ablaka is.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Skill Migration fejlesztések

Három különböző set-et állíthatunk már be a különböző játékstílusnak megfelelően. Ezek között bármikor váltogathatunk kedvünk szerint.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Item Lock

Annak érdekében, hogy elejét vegyük a véletlen vagy akár szándékos tárgy megsemmisítésnek, az XL létrehozott egy olyan rendszert, amiben a tárgyakat le lehet zárni. Ha egy tárgy le van zárva, akkor azt nem lehet regrade-elni, kövezni, elpusztítani. Tehát amíg mi vagy bárki más meg nem adja az XL Cash Shop (csak Koreában elérhető) jelszavát, addig nem tud semmit sem kezdeni a tárggyal.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Arena változások

A Naval, Gladiator és a Free to Play Arena is hozzáadásra került a Cross-server rendszeréhez.

Guild és Nation változások

A 4.5-ben módosul a klánokban lévő maximális játékosok száma és a klánok száma egy-egy nemzetben. Ez a szám a nemzet tulajdonában lévő kastélyok számától függ. A maximális klántagok száma 50-re módosul.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
Klántagok maximális száma jelenleg és a 4.5-ben
Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
Az egy Nation-ben lehető klánok száma a 4.5-ben

Dream Ring és Ayanad Earring változások

A Dream Ring és az Ayanad Earring megszerzéséhez szükséges küldetésvonal megváltozik, hogy könnyebbé tegyék a megszerzését. Kevesebb alapanyag kell majd a megszerzéshez, viszont csak 30 napon keresztül használhatóak az ékszerek és bizonyos küldetések megismétlésével újíthatóak meg. Ez kizárólag a Celestial verzióra vonatkozik, az alacsonyabb osztályú verziók továbbra is állandóak maradnak.

Az alábbi táblázatokban láthatjuk a szükséges alapanyagok mennyiségének változását.

Dream Ring

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Great Ayanad Earring

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Ha valaki már a 4.5 indulása előtt megszerezte/megszerzi ezeket a tárgyakat, akkor nekik továbbra is állandó marad a tárgyak státusza. Viszont aki csak a 4.5 frissítés után szerzi meg ezeket, neki már az új rendszer szerint fogja adni.

Trial változások

A Trial rendszeren is esett némi változás. A Jury tagjainak kilétét immár homály fedi, csak a karakterük látszódik, a nevük nem. Tovább kizárólag a helyi és a Trial chat-ben kommunikálhatnak, ahol a nevük szintén nem látszik.

Emellett a különböző típusú bűncselekményekért kapható Crime pontok mennyisége is növekedett.

Egyéb változások

  • Az Erenor Shield-hez adnak némi P.Def értéket
  • Az eddigi 5-ös és 10-es szintén választható skillsetek, most már 7-es és 15-ös szinten választhatóak
  • A Thunderwing Titan repülési útvonala és harci technikája megváltozott a 4.5-ben
  • A Conflict és War zónákban a játékosok megölésével szerezhető Honor pont mennyisége megnőtt
  • A Conflict zóna státusza 30 percről 10 percre csökkent. a War státusz hossza maradt ugyanaz

Skill változások

A 4.5-ben hatalmas változások érkeznek a skill-ekben is. Ezeknek a változásoknak a pontos és kimerítő leírását itt találhatjátok eredeti formájukban.

Ha tetszett a leírás ne felejtsd el likeolni az Archeage Hungary facebook oldalát, hogy sose maradj le a friss hírekről.

forrás: omnom.io

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár