Archeage – Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Csak úgy, ahogy a 4.0-nál most is szeretnénk beszámolni a várható változásokról az Archeage 4.5 esetében, mikor még messze jár tőlünk. Segítségül ismét Mark cikkét hívjuk az omnom.io oldalról.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Január 4-én Koreában elindult az Archeage legújabb frissítése a 4.5. Ez számos újítást és változást hozott a játékba, úgy mint a skillek teljes átvizsgálását és komoly módosítását, új boss rendszert, a pet-ek változásait és egy ígéretet az XLGAMES-től, ami szerint az átlagember számára egy átfogó javulást eredményez ez a frissítés. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a változások jelenleg csak és kizárólag Koreában érvényesek és nem tudhatjuk előre, hogy a ‘jószándékúTrion’ milyen változásokat fog eszközölni rajta mire hozzánk is eljut.

A 4.5-ben új tárgyak is érkeznek például Tier 3-as Lunagem-ek és új típusú Lunagem-ek kifejezetten a Wrist páncél, Eternal Halcyona Necklace fejlesztéséhez. Valamint a képesség, hogy az Erenor köpenyt Eternal-ra fejlesszük.

Csak a sealed Lunagem-ek lesznek értékesíthetők bármilyen formában. Az Unsealed Lunagem-ek bound-osok lesznek, de a Transmuter használatával újra értékesíthetővé tehetjük ezeket.

Regrade változások

Ismét növekedtek a regrade esélyek a 4.5-ben az alábbi táblázat szerint.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
képek forrása: omnom.io

Nem sikerült a Regrade? Ez történik vele.

Az XL megváltoztatta a gyártott tárgyak sikertelen regrade-kor várható következményeit Illustrious-tól egészen Ayanad-ig Celestial vagy afeletti osztály esetében. Mostantól betörés helyett a tárgy egy speciális formába kerül, amit hívhatunk Damaged formának. Ebben a formában már nem lehet tovább regrade-elni vagy gyártással továbbfejleszteni. Azonban továbbra is el tudjuk adni a Damaged felszerelést, vagy Synthesizing során ugyanolyan hatásfokkal felhasználhatjuk mint a teljesen normális felszereléseket.

Íme egy kép egy Damaged Epic Ayanad Mountain Dagger-ről, amin minden érték ugyanolyan, mint a hagyományos verzióján, de nem fejleszthető tovább semmilyen formában.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Boss változások

A 4.5-ben az XL megkezdi a nyílt világú Boss raid-ek átdolgozását, annak érdekében, hogy még élvezetesebbé és vonzóbbá tegyék az átlagos játékosbázis számára. A Kraken-el és a Red Dragon-al kezdik. A cél a szórakozás növelése és annak elérése, hogy egy átlagos játékosnak is lehetősége legyen ezeken a raid-eken megjelenni. Az XL szerint az erősebb klánok monopolizálják jelenleg ezeket a tartalmakat, ami rendkívül szórakoztató lehet ezeknek a klánoknak, viszont mindenki mást elidegenít a játék ezen tartalmától.

A frissítéssel megkezdik a hatalmi egyensúly átállítását a különböző frakciók és nemzetek között annak érdekében, hogy a gyengébb játékosok számára is biztosított legyen a játéktér.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az átdolgozás először a Red Dragon-ra és a Kraken-re lesz alkalmazva, de az XL azt tervezi, hogy a későbbiekben Morpheus-ra és a Leviathan-ra is kiterjesztik a változást.

Boss-ok helyváltozásai

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Elite mobok

Ha a fenti táblázatban levő valamelyik Boss meghal, amikor a saját területükön épp War van, akkor megjelennek speciális Elite mobok, amelyek ugyan gyengébbek mint maga a Boss, viszont új, értékes zsákmányt dobálnak.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az egyik új dolog, amit ezek az Elite szörnyek dobni fognak, az egy új típusa a Larceny Chest-nek, amit Golden Key-el lehet kinyitni. Ezek az új ládák jobb dolgokat fognak dobni, mint a korábbi verzióik, például Tier 1 Lunagem-eket. Az új kulcsok receptjei pedig az alábbiak.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Boss Petek

Az XL a 4.5-ben új rendszert vezet be a Pet-ek számára a Boss Pet-eket. Ezek olyan Pet-ek vagy Mount-ok lehetnek, amiket egy speciális tárgyból szerezhetünk, amik speciális Boss-okból esnek. Az első Boss Pet a Red Dragon-ból szerezhető Karkasse Ridgeland-en. A Red Dragon némi eséllyel dobhat egy Red Dragon Heart-ot, amivel a játékosok képesek lesznek használni az új Red Dragon Pet-et.

Marianople-ban és Austera-ban található egy speciális Dragon Trainer NPC, aki segít az új pet létrehozásában. Ezt az új Boss Pet-et kizárólag a speciális drop tulajdonosa hozhatja létre, viszont más játékosok is segíthetnek ebben különböző nyersanyagok hozzáadásával.

A Red Dragon létrehozásakor a játékos megkaphatja a sárkányt más színekben is. Ezek a színek lehetnek zöld és fekete is, amik színüktől függően más-más képességekkel rendelkeznek.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Az XL arra számít, hogy ez a Boss Pet befolyásolni fogja a raid vs raid PvP-t a Pet készségeinek használatával. A Red Dragon Pet képességei még nem véglegesek és az XL még nem is mutatta be őket, azonban úgy tűnik Mount-ként is funkcionálnak és lehet majd repülni velük.

Ha egy játékos megszerez egy ilyen Boss Pet-et, a képességei 30 napon át működnek majd. Ez után nem lehet majd használni a képességeit, azonban valamilyen módon újra lehet majd aktiválni ezeket. Ez a mód jelenleg még ismeretlen.

Trade változások

Az éppen Conflict vagy War alatt lévő zónákon keresztül zajló trade az mindig is kevésbé volt közkedvelt, mint a nyugodt békés kocsikázgatás az éppen békeidő alatt álló zónán keresztül. Az XL változtatni akart ezen, úgy hogy bevezették a kizárólag Conflict és War időszakban kapható Trade Pack-okat, ezzel is ösztönözve az Open World PvP-re az embereket. Természetesen a nagyobb kockázattal nagyobb nyereség is jár.

Auroria gear változások

A 4.5-el már nem esik többé Auroria felszerelés Auroria-n. Ehelyett esik Illustrious Basic fokozaton, ami kicsit megkönnyíti a gyártási folyamatot is.

Craft változások

A 4.5-ben az Illustrious alatti fokozatok megszűnnek, ezért a jelenlegi Apprentice’s → Artificer’s → Illustrious → Magnificent → Epherium → Delphinad → Ayanad → Erenor sorrendet átveszi a Illustrious → Magnificent → Epherium → Delphinad → Ayanad → Erenor sorrend.

A gyártás során legyártott nagyobb Tier-ű tárgyak már egy jobb fokozatba is lépnek.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

A Delphinad és az alatt levő felszereléseknél a szükséges alapanyag mennyiségét is csökkentették. Az Erenor tárgyak szintetizálásához szükséges XP mennyiség is csökkent.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Obsidian craft változások

Az XL úgy döntött, hogy az Obsidian felszerelések előrehaladásában már nem szükségszerű a T1-ről indulni, hanem a T1 és T2 Obsi-t kiváltja az Illustrious és a Magnificient. Tehát eddig így nézett ki a dolog.

Tier 1 Obsidian → Tier 2 Obsidian → Tier 3 Obsidian → Tier 4 Obsidian → Tier 5 Obsidian → Tier 6 Obsidian → Tier 7 Obsidian

Most pedig így.

Illustrious → Magnificent → Tier 3 Obsidian → Tier 4 Obsidian → Tier 5 Obsidian → Tier 6 Obsidian → Tier 7 Obsidian

Az így elavultá váló Tier-ek becserélhetőek Mirage Islen a megfelelő NPC-nél 4.5-ben.

Crafting Commision rendszer

Jártál már úgy, hogy nem volt elég laborod vagy tudásod egy-egy tárgy legyártásához és másnak kellett odaadnod az alapanyagaid hogy legyártsa neked? Aztán vagy visszakaptad vagy nem. Az XL csak ezért kitalált egy rendszert, ami ezt a “vagy nem” részt hivatott kizárni.

Az új rendszerben a játékosnak először össze kell gyűjtenie az összes szükséges alapanyagot, majd az új felületet megnyitva létrehozni egy tételt, bizonyos pénzmennyiséggel megspékelve.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Ha ezzel megvan, akkor ez kikerül egy hirdetőtáblára, ahol más játékosok adott időn belül elkészíthetik ezt és felmarkolhatják érte a pénzt. Végül aki kirakta a hirdetést megkapja a készterméket.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Életminőség javító változások

Az AH-t érintő változások

Ugye milyen rossz az, amikor kéne nekünk 10 Stone Brick de csak 100-asával van bent az AH-ban? Nos ez mostantól kezdve nem jelent majd problémát, hiszen a 100-ból akár 10-et is megvehetünk.

Továbbá némi ráncfelvarrást kapott az AH ablaka is.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Skill Migration fejlesztések

Három különböző set-et állíthatunk már be a különböző játékstílusnak megfelelően. Ezek között bármikor váltogathatunk kedvünk szerint.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Item Lock

Annak érdekében, hogy elejét vegyük a véletlen vagy akár szándékos tárgy megsemmisítésnek, az XL létrehozott egy olyan rendszert, amiben a tárgyakat le lehet zárni. Ha egy tárgy le van zárva, akkor azt nem lehet regrade-elni, kövezni, elpusztítani. Tehát amíg mi vagy bárki más meg nem adja az XL Cash Shop (csak Koreában elérhető) jelszavát, addig nem tud semmit sem kezdeni a tárggyal.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Arena változások

A Naval, Gladiator és a Free to Play Arena is hozzáadásra került a Cross-server rendszeréhez.

Guild és Nation változások

A 4.5-ben módosul a klánokban lévő maximális játékosok száma és a klánok száma egy-egy nemzetben. Ez a szám a nemzet tulajdonában lévő kastélyok számától függ. A maximális klántagok száma 50-re módosul.

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
Klántagok maximális száma jelenleg és a 4.5-ben
Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben
Az egy Nation-ben lehető klánok száma a 4.5-ben

Dream Ring és Ayanad Earring változások

A Dream Ring és az Ayanad Earring megszerzéséhez szükséges küldetésvonal megváltozik, hogy könnyebbé tegyék a megszerzését. Kevesebb alapanyag kell majd a megszerzéshez, viszont csak 30 napon keresztül használhatóak az ékszerek és bizonyos küldetések megismétlésével újíthatóak meg. Ez kizárólag a Celestial verzióra vonatkozik, az alacsonyabb osztályú verziók továbbra is állandóak maradnak.

Az alábbi táblázatokban láthatjuk a szükséges alapanyagok mennyiségének változását.

Dream Ring

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Great Ayanad Earring

Archeage - Nézzük mik változnak a 4.5-ben

Ha valaki már a 4.5 indulása előtt megszerezte/megszerzi ezeket a tárgyakat, akkor nekik továbbra is állandó marad a tárgyak státusza. Viszont aki csak a 4.5 frissítés után szerzi meg ezeket, neki már az új rendszer szerint fogja adni.

Trial változások

A Trial rendszeren is esett némi változás. A Jury tagjainak kilétét immár homály fedi, csak a karakterük látszódik, a nevük nem. Tovább kizárólag a helyi és a Trial chat-ben kommunikálhatnak, ahol a nevük szintén nem látszik.

Emellett a különböző típusú bűncselekményekért kapható Crime pontok mennyisége is növekedett.

Egyéb változások

  • Az Erenor Shield-hez adnak némi P.Def értéket
  • Az eddigi 5-ös és 10-es szintén választható skillsetek, most már 7-es és 15-ös szinten választhatóak
  • A Thunderwing Titan repülési útvonala és harci technikája megváltozott a 4.5-ben
  • A Conflict és War zónákban a játékosok megölésével szerezhető Honor pont mennyisége megnőtt
  • A Conflict zóna státusza 30 percről 10 percre csökkent. a War státusz hossza maradt ugyanaz

Skill változások

A 4.5-ben hatalmas változások érkeznek a skill-ekben is. Ezeknek a változásoknak a pontos és kimerítő leírását itt találhatjátok eredeti formájukban.

Ha tetszett a leírás ne felejtsd el likeolni az Archeage Hungary facebook oldalát, hogy sose maradj le a friss hírekről.

forrás: omnom.io