Albion Online – Mik azok a Guardian-ek?

A hatalmas mamutoktól a sziklás óriásokig Albion Guardian-jei (továbbiakban csak Őrzők) legalább annyira lenyűgözőek és erősek, mint a méretük. Szeretnél egyet megszerezni? Itt megtalálod, hogy merre keresd őket és mire számíthatsz, ha megtámadsz egyet.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

Mik azok az Őrzők?

Az Őrzők Albion igazi védelmezői, amiket a föld ősi, rendkívül erős mágiája hívott életre és eltökélt céljuk, hogy megvédjék a természetet. Haláluk után az Őrzőkből hatalmas mennyiségű (2,560) Tier 6-os nyersanyagok nyerhetőek ki.

Ezek a nagy world boss-ok megtalálhatóak a Tier 6-os alapanyag hot-spotoknál és legyőzésük után véletlenszerűen jelennek meg újra 12 és 48 óra közötti időintervallumban. Nincs rá mód, hogy megtudjuk mikor jelennek meg újra, így folyamatosan szemmel kell tartani a területet.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

Miután sikeresen beazonosítottuk az egyiket, jobb ha gyorsan elkezdjük összekalapálni a barátainkat és nekiesni. Minden Őrző különböző parti összeállítást igényel, de általában egy raid (10 fő) ajánlott a legyőzéséhez. Minél többen próbáljuk meg legyőzni az Őrzőt, annál nehezebb dolgunk lesz, hála az Őrző focus fire protection képességének. Ráadásul ha elkezdtük a támadást, 15 percünk van, hogy legyőzzük, mert különben teljes feldühítjük (enragel) és onnantól kezdve baromi nehéz dolgunk lesz vele. Ha a Destiny Board-on aktiváljuk a Master Reaver képességet, kapunk plusz 60% támadást és védekezést az Őrzőkkel szemben.

A valódi veszély azonban abban van, hogy az Őrzök csak a vörös és fekete zónákban jelenhetnek meg. Így nagyon oda kell figyelnünk, nehogy egy másik kalandor megöljön és elvegye a zsákmányunkat.

Old White (Hide)

Az Old White egy hatalmas fehér mamut, amely lélekben kapcsolódik minden olyan mamuthoz, ami valaha élt vagy élni fog. Megtalálható a Tier 6 Hide Den-ben. Őt tartják a legkönnyebb Őrzőnek, azonban egy sor rejtőzködő mob veszi körül, köztük a rendkívül agresszív Terrorbird-ök is.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

HP: 904,849

Auto-attack sebzés: 3,000 (fizikai) mindenkibe maga előtt.

Avalanche: Néhány követ hajít, amitől mindenki 2,750 mágikus sebzést kap és egyúttal 15 méterrel hátrébb is csúszik.

Spirit Stampede: A hátsó lábaira felágaskodik majd leérkezéskor három mamut szellemét szabadítja ránk, amik 3,750 mágikus sebzés mellett szintén 15 méterrel hátralöknek mindenkit, aki az útjukban áll.

Ancient Ent (Wood)

Az Ancient Ent egy masszív fa szellem, amit a Tier 6-os Tree Groves-nál találhatunk meg. Pusztító gyökerei miatt, itt a csapatkoordináción van a siker kulcsa.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

HP: 922,591

Auto-attack sebzés: 2.892 (fizikai)

Piercing Roots: A játékosok alatt elágazó tüskés ágak minden 1,3 másodpercben előtörnek, összesen 8 alkalommal. Ki kell kerülni őket vagy nem csak az 1,250-es sebzést sikerül bekapni, de egy 375 sebzést okozó DOT-ot is. Úgyhogy csak óvatosan az ágakkal!

Nasty Roots: Az Ent elkezd őrjöngeni a földön és megsebezi a tankot és a közeli játékosokat is. Minden ilyen csapás 1,000 sebzést okoz, maximum 10 alkalommal.

Rock Giant (Rock)

A Rock Giant megtalálható a Tier 6 Rock Outcops-nál. Ő az egyetlen Őrző, aki távolsági harcos.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

HP: 878,236

Auto-attack sebzés: 3,750 fizikai sérülés mindenkinek

Earthquake: A Rock Giant egy hatalmasat üvölt, aminek hatására a föld elkezd széthullani, ami 20 méteres körben 2,500 fizikai sebzést okoz mindenkinek. Az aki 10 méternél közelebb van hozzá mikor elkezd üvölteni, további 6,250 sebzést fog elszenvedni! Akit eltalál, az 28 méterrel hátrébb fogja találni magát.

Rock Prison: Minden játékos, aki távolsági vagy mágikus fegyvert használ, sziklák csapdájába kerül és teljesen elkábul. A társaik kiszabadíthatják őket, ha szétverik a köveket. Ezt hamar meg is kell tenni, ugyanis a kövek 3 másodpercenként 500 sebzést okoznak 15 másodpercen keresztül. És nem csak azoknak, akik épp a sziklák között bódultan ácsorognak, hanem mindenkinek, akik az ő 1 méteres sugarú körükben tartózkodik.

Giant Kick: A Rock Giant egy hatalmasat rúg a tankba, amivel jelentősen csökkenti az addig felépített agrót. És ha ez nem lenne elég, a célpont 3 méteres körzetében mindenki más is kap egy 2,500-as fiziaki sebzést és egy 15 méteres hátralökést.

Enormous Dryad (Fiber)

Az Enormous Dryad megtalálható a mocsarakban a Tier 6 Fiber Meadow-nál.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

HP: 860,494

Auto-attack sebzés: 3,818 (fizikai)

Eroding Swamp: Kezdésnek 2,500 mágikus sebzést okoz, de egyúttal egy debuffot is rárak a célpontjára. A mozgási sebességet csökkenti 20%-al, az agrót is csökkenti 10%-al 20 másodpercre és egyúttal 250-et is sebez másodpercenként egészen 19 másodpercen keresztül. Megfontolandó több tank bevetése ennél az Őrzőnél.

Pulsing Thorns: Szúrós tüskék köröznek a Dryad körül és akit eltalálnak, az 15 másodperces Silence-t kap és 3 másodpercenként 1,250-es mágikus sebzést, de maximum csak 6 alkalommal. A gyógyítóknak rendkívül fontos, hogy odafigyeljenek ennél a támadásnál.

Double Cleave: A Dryad 15 méterrel maga előtt mindenkibe 2500 mágikus sebzést okoz.

Ore Colossus (Ore)

Az Ore Colossus megtalálható a Tier 6 Ore Vein hegységben. Nem rendelkezik auto-attack sebzéssel, viszont rendelkezik egyéb képességekkel, amikkel könnyedén ki irthatja ellenfeleit.

Albion Online - Mik azok a Guardian-ek?

HP: 895,978

Auto-attack sebzés: nincs

Giant’s Punch: Végighúzza az öklét a földön, ezzel 3,800 fizikai sebzést okoz a tanknak és rárak egy Crystal Resonance debuffot. Ez a debuff minden 8. másodpercben közelebb húzza a játékosokat a tankhoz 4 alkalommal. Ha ez a debuff többször rá kerül a tank-ra, akkor a húzóerő hatótávolsága 5 méterrel nő. De maximum csak 5x kerülhet fel rá. Ha ez nem lenne elég, a Giant’s Punch 50% eséllyel leidézhet 4 darab robbanó kristályt is, amik felrobbanva 3,000 sebzést osztanak ki a hatókörükben.

A Giant Punch-t mindössze 3 másodpercenként tudja használni a Colossus, úgyhogy ezt tekinthetjük az auto-attack-jának is.

Crystal Swarm: Minden játékos 30 méteres körzetben kap egy kristály bombát, Ez a bomba 2,5 másodperc elteltével robban fel és 3,000 mágikus sebzést okoz a célpontnak és 4 méteren belül mindenkinek. Szóródjatok szét ha élni akartok!

forrás: https://albiononline.com/