Albion Online – Guild UI tökéletesítés

Lino az Albion Online UI tervezője beavatott minket a következő, Lancelot névre keresztelt frissítésében érkező Guild UI változásokba.

Albion Online - Guild UI tökéletesítés

Megérkeznek a testreszabható guild szerepek. A jelenlegi rendszer nem éppen a rugalmasságáról híres a guild szerepek tekintetében. Az új rendszer alatt a Guild Manager létrehozhat új szerepeket, amiket egyedi névvel és ikonnal is elláthat. A Guild Manager az új szerepekhez tetszőleges jogköröket is adhat, például invitálási jogot, vagy akár jogkör kiosztási lehetőséget. A klántagok több ilyen szereppel is rendelkezhetnek egyszerre. Az egész változás eredménye, hogy a Guild Manager-ek tökéletesen testreszabhatják a guild-ek hierarchiáját.

Albion Online - Guild UI tökéletesítés

A Container naplózása minden nyilvános container számára elérhető lesz, aminek segítségével nyomon lehet követni, hogy ki, mikor és mit vett ki, vagy tett be a container-be. Ez a statisztika exportálható a guild activity ablakba, ahol az összes többi tag számára láthatóvá válik, hogy ki mennyire járul hozzá a guild kassza gyarapodásához.

Albion Online - Guild UI tökéletesítés

A Guild Vault egy nagy nyilvánosan hozzáférhető container, amely testreszabható hozzáférési jogokkal rendelkezik. Ezek azonos területeken helyezkednek el, mint a játékosok bankjai, ezáltal lehetővé téve egy egyszerűsített és áramvonalasabb guild szintű inventory rendszert. A guild manager-nek lehetősége van arra is Silver fejében, hogy további fiókokra tegyen szert, amelyek mindegyike rendelkezik saját hozzáférési jogokkal és container naplózással.

Albion Online - Guild UI tökéletesítés

Összefoglalva, az egész lényege egy intuitív, testreszabható rendszer bevezetése, amely hatékonyabbá teszi az előforrásmegosztást, valamint időt takarít meg a guild tagok számára.