Aion – Érkezik a 6.0 Koreában és elég nagyot szólhat

Régóta várunk már az Aion 6.0-val kapcsolatos hírekre. Most végre örülhetünk, ugyanis kaptunk egy trailer-t és egy koreai indulási dátumot is. De ez még nem minden. Úgy tűnik komoly változások jönnek a játékban.

Aion - Érkezik a 6.0 Koreában és elég nagyot szólhat

A nagy öregek tudják, hogy volt már néhány komoly változás az Aion történetében. Ezek a változások többnyire rossz irányba terelték a játékot, de azért előfordultak jó dolgok is. Bár a jó dolgok inkább az 1.0-2.5 közötti időszakra tehetőek. Ez után az időszak után inkább a hanyatlás volt jellemző, amiből a Gameforge is kivette a maga kis részét.

De talán a leginkább erőteljesen negatív változás az 5.0-val érkezett meg a játékba. A fejlődés sebessége csak a hab volt a tortán, nem igazán ez volt az ami nagy probléma volt. Főleg ha azt nézzük, hogy pár száz euróért 2 hét alatt 75-ös lehetett bárki (azért ez is milyen jól hangzik). A probléma a P2W útjának egy új iránya volt, ami abból adódott, hogy mindent eladhatóvá tettek a játékban, még a PvP felszereléseket is. Persze tudjuk ennek útját már az előző frissítésekben kikövezték, de az 5.0-val teljesedett ki a dolog. És akkor nem mennék bele a sok más problémába, amik egymást gerjesztették az évek alatt. Új classok, egyensúlyi problémák, egyre kevesebb játékos, a Gameforge pénzéhsége és alkalmatlansága, új területek, régi területek törlése stbstb.

Na de ugorjunk egy nagyot ezeket engedjük el. Úgy tűnik a 6.0-val változások lesznek. Nagy változások. Koreába január 17-én érkezik a 6.0. Kaptunk egy trailer-t is, ami teljesen koreai, viszont már érkezett egy feliratos verzió is. A lényeg, hogy a 6.0-ban rendszerszintű változások érkeznek. Könnyebb szintezés, új pvp zóna, teljes class és skill rebalance, nagy változások a felszerelésekben, új skillek.

A videó szerint visszatérünk a régi szép időkhöz, a mi Aion-unkhoz. Bár ez nekünk akkor lenne jó ha a Gameforge előtti időkhöz térnénk vissza. Az új PvP területen a két oldal már nem csak egymást verheti péppé, hanem a saját frakciójához tartozó embereket is. Vissza akarják hozni a jó kis mezei PvP élményt, ami miatt sokan annyira szerettük régen a játékot. Persze szép dolog az ilyen-olyan aréna, de az egyszerű “open world” PvP azért mégiscsak egy másféle élmény, főleg ha a sajátjainkat is elverhetjük.

A tárgyak “újjászületésével” kapcsolatban nem akarunk spekulációkba bocsátkozni, de az biztos, hogy ráférne a játékra egy kis újragondolás ezen a téren is. A class-ok közti egyensúly is örökös probléma, bár én amondó vagyok, hogy az Aion mindig is inkább a csapatos egyensúlyra volt beálőve, nem pedig az 1v1-es harcokra. Ez sokszor kellemetlen helyzeteket idézett elő egy-egy class összetalálkozásánál és mindig voltak párok, amik ütötték egymást, de ettől függetlenül nem árt a játéknak némi balance, ami valóban 4.0 óta felborulóban van. Gondoljunk csak a Bard-okra.

Másik változás, ami minket nem igen fog érinteni, hogy immár Koreában is F2P lesz a játék és új szervert is indítanak. Az európai fórumon már beindult a találgatás, hogy a Gameforge mentse a menthetőt és ugorja át az 5.8-as frissítést és rögtön a 6.0-t hozza el nekünk, mielőtt még nem lesz késő az egész játéknak. Az európai szerverek haldokolnak (már évek óta) és sokan aggódnak, hogy így is fél évnyi lemaradásban vagyunk a koreai verziótól és még az 5.8-at sem kaptuk meg, Koreában meg már mindjárt itt a 6.0.

A Gameforge legutóbbi lépése, hogy indítottak néhány új szervert, úgy tűnik nem jött be, mert ezek már kivétel nélkül mind halottak. Nemrég kérdezték meg in-game a játékosokat ezeknek az új szervereknek az összevonásával kapcsolatban. Azonban az igazság az, hogy a többi szervernek sem ártana egy újabb összevonás és el kéne végre teljesen engedni a ki tudja hány nyelvű szervereket, a populáció rovására.

Valóban nagy kérdés, hogy mekkora változást hoz majd a 6.0 a játékba itt nyugaton. Megmenteni természetesen nem fogja, de vajon tovább életben tartja-e majd, mint a jelenlegi tartalom. Reméljük igen. De ehhez a Gameforge-ra is szükség lesz.

Amennyiben szeretnél mindig értesülni az újdonságokról, vagy esetleg a klánod hirdetni, akkor ne felejtsd el likeolni az Aion Hungary facebook oldalát sem és felvenni velünk a kapcsolatot.