Aion – 6.0 statok összevonása és törlése, minion és valuta rendszer változások

További infók láttak napvilágot az Aion 6.0-ás frissítéséről a játék koreai honlapján. Számos statot egybeolvasztanak és sokat törölnek is. A Minion rendszer is átesik némi változáson, ahogy a játékosok közti kereskedelem is. De nézzük szép sorban. Aki az előző cikket nem olvasta, itt megtalálja.

Számos jelenlegi játékbeli statot egybeolvasztanak a játék egyszerűbbé tétele végett. Például a Magic Attack és a Magic Boost összevonásra kerül és egyszerűen csak Magic Attack-ként fog a továbbiakban megjelenni. Hasonlóan a Magic Defense és a Magic Suppression esetében is csak a Magic Defense marad meg.

Aion - 6.0 statok összevonása és törlése, minion és valuta rendszer változások

Az összevonás mellett törölnek is statokat, szintén az egyszerűsítés jegyében, mivel minél több a stat, annál nagyobb a komplexitás is. Ennek érdekében az alig használt értékek eltávolításra kerülnek. A Flight Points eltávolítása felveti a kérdést, hogy vajon a repülést is megszüntetik? Nos semmi sincs kizárva, de valószínűbb, hogy csupán csak nem lesz többet szükség tovább a repülési időre a repüléshez.  Az eltávolításra kerülő statok a következők.

Aion - 6.0 statok összevonása és törlése, minion és valuta rendszer változások

A Minion-ok is átesnek némi átalakításon, mivel elég sok visszajelzés érkezett velük kapcsolatban. Az NCSOFT úgy döntött, hogy a PvP-hez kapcsolódóan átvizsgálják a Minion-okat és igazítanak a PvP-ben okozott sebzésükön. Az értékeik úgy lesznek meghatározva, hogy a PvP küzdelem ne függjön attól, hogy valaki használ-e Minion-t vagy sem. További információkat ezzel kapcsolatban az elkövetkező hónapokban fognak nyújtani.

Aion - 6.0 statok összevonása és törlése, minion és valuta rendszer változások

Úgy tűnik lesz némi változás a kereskedelmi rendszerben. Eddig ugye mindenki megvehetett bármit, amire volt pénze. Ennek eredményeképp rendkívül kényelmes volt minden, ha volt pénzünk. A frissítés után a Kinah átalakul egy új valutává a Golden Bar-rá, amivel megindul egy új Kinah életútja. Ez az új Kinah nem lesz átadható és csak a karakterhez fog tartozni. nem lesz lehetőség más játékosokkal kereskedni vele. Azonban néhány tárgy, mint például a gyártási alapanyagok továbbra is átadhatóak lesznek. Ez a rendszer egyébként nagyon hajaz a Black Desert Online-ban található rendszerre, ahol teljes mértékben ki van zárva a játékosok közti közvetlen kereskedelem. Hogy ez jó vagy sem, azt mindenki döntse el maga.

Olyan tartalom létrehozás a céljuk, ahol a szükséges Kinah-ot össze lehet gyűjteni és szükség esetén megfelelő módon fel is lehet használni. A jövőben a Kinah-ot szörnyekből, tárgyak eladásából, küldetésekből stb lehet majd szerezni. Felhasználni pedig a teleportálásra, soul heal-re, és fogyóeszközök vásárlásához lehet majd használni javarészt. Enchantment Stone-t siege-eken, fejlesztési alapanyagokat pedig további eseményeken lehet majd szerezni.

Az fő küldetések végrehajtása után lehetőség lesz vásárolni felszerelést és fejlesztési alapanyagokat. Lehet majd szerezni olyan tárgyat ami a manastone slotok megnyitására szolgál. A PvP felszerelés fejlesztéséhez szükséges alapanyagokat pedig siege-eken és battleground-okon keresztül lehet majd megszerezni.

Ha érdekelnek az Aion-al kapcsolatos hírek ne felejtsd el likeolni az Aion Hungary oldalunkat sem a Facebook-on.