A Tencent felvásárolta a Grindig Gear Games jelentős részét. Veszélyben a Path of Exile?

Az Új-Zéland Herald arról számolt be, hogy a kínai óriáscég, a Tencent felvásárolta a Path of Exile-t fejlesztő  Grindig Gear Games 80%-át. Megkezdhetjük az aggódást?

A Tencent felvásárolta a Grindig Gear Games jelentős részét. Veszélyben a Path of Exile?

A Grindig Gear Games ismerős lehet sokaknak, hiszen ők fejlesztik a Path of Exile-t. A vásárlás a GGG részvényeinek 80%-át érintette, amire Chris Wilson producer azt nyilatkozta, hogy ez az üzleti lépés azt jelenti, hogy a vállalatuk bővülni fog és még több embert lesznek képesek “hadrendbe” állítani az Auckland-i stúdióban. Ez azt jelenti, hogy a következő évben 114 fő állású alkalmazotti létszám 130-ra nő.

És akkor most vajon mi lesz? A GGG beleolvad a Tencent-be? Nos elvileg nem, legalábbis ezt mondja Chris Wilson, aki szerint továbbra is egy teljesen önállóan működő cég lesznek, akiknek az alkalmazottai továbbra is a GGG csapatához tartoznak és nem váltak Tencent alkalmazottá. Pénzügyi beszámolási kötelezettségük lesz a Tencent felé, de ez minimális hatással lesz a filozófiájukra és a működésükre.

Sokakban merült fel azonban a kérdés, hogy ez az egész folyamat mennyiben fogja érinteni a Path of Exile-t? Wilson elmondta, hogy beszéltek más cégek vezetőivel, akikhez a Tencent szintén invesztált némi tőkét és ők mind azt mondták, hogy a Tencent soha nem próbálta megzavarni a játéktervezési folyamatokat Kínán kívül. Így tehát ha minden jól megy sikerül megőrizniük a Path of Exile feletti teljes ellenőrzést és csak akkor változtatnak meg bármit is, ha ők úgy gondolják, hogy szükséges.

A másik kérdés, ami felmerült, hogy most aztán biztos Pay-to-Win lesz a POE. A válasz erre is természetesen az volt, hogy nem! Nem fognak változtatni az eddigi üzleti modelljükön a nemzetközi szervereken. Ami pedig a jövőt illeti elkötelezettek továbbra is az évi 4 tartalmi frissítésre a játékhoz és van néhány nagyon nagy tervük a jövőre vonatkozóan. A 2018-2019-es évek a 3.x frissítésekről szólnak majd, de már nagyban készül a 4.0.0 is, ami 2020 elejére várható.