A Fortnite függőség a briteknél az összes válás 5%-ért lehet felelős az idén!

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fortnite-ra már szinte mindent rá lehet húzni, most éppen azt, hogy bizony nagyon sok válás kiváltó oka is lehet a battle royale játék.

Az Egyesült-Királyságban működő divorce-online.co.uk sajtóközleménye azt sugallja, hogy az eddigi összes brit válás körülbelül 5%-a bizonyos mértékig az online játékok függőségéből ered, köztük a Fortnite Battle Royale-ból. A Divorce Online kijelentette, hogy 2018 január 1-e óta már 200 válási keresetet kaptak, amiben a Fortnite és egyéb online szerencsejátékfüggőség volt megjelölve a válás egyik okaként. Ez az év eleje óta, az általuk kezelt 4,665 válókereset mintegy 5%-át teszi ki.

A Fortnite függőség a briteknél az összes válás 5%-ért lehet felelős az idén!

A Divorce Online továbbá azt is állítja, hogy Angliában és Walesben benyújtott válókeresetek mintegy 5%-át kezeli. Ha feltételezhetjük azt, hogy ez az adat kivetíthető az Egyesült Királyság többi válására is, akkor akár évente 4,000 válás is történhet online szerencsejátékfüggőség miatt, amiből egy szeletet bizony a battle royale játék is kiharaphat.

Természetesen senki sem állítja, hogy csak a Fortnite felelős ezekért a válásokért, de úgy tűnik, hogy bizonyos mértékben a játék is szerepet játszik a válásokban, ahogy sok minden más is az életben.