HírekKickstarterKiemeltVillámhír

2017 hozta az eddigi legnagyobb bevételt a Kickstarter-en induló játékfejlesztőknek

A 2017-es év igencsak jól végződött a Kickstarter számára, amiből a játékokat induló projektek is jócskán kivették a részüket. Szép kis növekedést tudhatnak maguknak az előző évhez képest a sikeresen lezárt projektet, no meg az összekalapált pénz is.

2017 hozta az eddigi legnagyobb bevételt a Kickstarter-en induló játékfejlesztőknek

Mindezt Luke Crane-től a vezető közösségi finanszírozási platform fejének tweet-jéből tudtuk meg, aki megosztotta a nagyérdeművel a pontos számokat is. Ezek szerint 2016-ban összesen 163 millió dollár folyt be a különböző sikeresen lezárult játékokkal kapcsolatos projektekre, ami az előző évi 126 millió dollárhoz képest jelentős növekedés. Hasonló növekedés volt a sikeres játékokhoz köthető (videojátékok, kártyajátékok, asztali játékok stb.)  projekteknél is, ami 2017-ben összesen 2997 sikeres projektet jelent.

A különböző projektekre összesen 767 ezer támogató akadt, amiből 727 ezer volt a sikeres projekteket támogatók száma. 2012 óta a projekt támogatók száma folyamatosan növekszik. 2012-ben még az ezret sem érte el, míg 2017-ben már alulról veri a 3 ezret. Ráadásul mint tudjuk, ebből a kis 163 millió dollárból csak az Ashes of Creation harap ki laza 3,27 millió dollárt

 

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár